Jogerősen 1 év 6 hónap próbaidőre ítélte a Debreceni Törvényszék Czifra Noémit. Az elsőfokú ítélethez képest enyhített a törvényszék, Nóci terhére nem bűncselekmény, csupán vétség róható fel.

Nócival szemben 2012. december 8-án ittas járművezetés vétségének gyanúja miatt rendőri intézkedés történt Budapesten, az M0-s autópályán. A tévés jogosítványát bevonták, az intézkedő rendőr azonban Nóci öntudatlan állapota miatt az erről szóló bevonó szelvényt nem adta át. Később Nóci bejelentette – ugyanis úgy tudta –, hogy elvesztette a jogsiját, az okmányiroda pedig az állandó vezetői engedély megérkezéséig kiállított számára egy ideiglenes vezetői engedélyt. 

Forrás: Facebook/TV2 Aktív

A bíróság nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak azt, hogy Nóci tudott arról, hogy a vezetői okmányát bevonták, miként azt sem, hogy a vádlott a médiában napvilágot látott híradásokat látta volna. Az, hogy a vádlott az okmány bevonásáról a rendőrségtől a mai napig semmiféle értesítést nem kapott, a vádlottat nem mentesíti a felelősség alól – írja a Bors. A másodfokú bíróság mindezek figyelembevételével a vádlott esetében a szándékos elkövetés helyett a közokirat-hamisítás gondatlan elkövetését állapította meg.