Öngyilkosságra készülhetett őrizetbe vétele előtt J. Médea, annak a kislánynak az anyja, aki iszonyú kínok között halt éhhalált múlt hét szerdán.

A Blikk információi szerint a nő közölte élettársával, hogy nem folytatja tovább, és nincs többé értelme az életének. Elköszönt a férfitól, és elindult, hogy megölje magát.

IllusztrációForrás: Thinkstock

Ám végül meggondolta magát, hazament és letett tervéről.

A most elkészült orvosszakértői vélemény megerősítette a rendőrök gyanúját, amely szerint sántít az anya azon állítása, amit a kiérkező mentőknek és a rendőröknek ismételgetett. Valójában a gyermek a végső stádiumban nem lehetett képes szopni. Ahhoz ugyanis nem volt már ereje.

"A gyermeken csak az éheztetéssel összefüggésben találtak egészségügyi problémákat. Nem volt gyomortartalma egyáltalán. A belei már napok óta nem mozdulhattak, széklete azóta nem lehetett. A kicsi bőre pikkelyesre volt száradva" - mondta el a lapnak egy az ügyet ismerő forrás, aki hozzátette, a fentiek miatt a gyermek már jó ideje nem tudta jelezni, hogy éhes, ezért minősítették az ügyet emberölésre, mert szülei gyakorlatilag szándékosan hagyták meghalni.

Korábbi cikkünkből kiderül, hogy a szomszédok szerint a család nem engedte be a védőnőt sem, orvoshoz pedig hónapok óta nem vitték a gyermeket.

A védőnőnek ilyen esetben értesítenie kell a gyermekvédelmi szolgálatot, vagy akár a rendőrséget is. Nem ritka, hogy járőrökkel megy ki a védőnő egy-egy problémásabb családhoz"

- mondta egy gyermekvédelmi szakember, aki szerint ebben az esetben rengetegen hibázhattak, főként azért, mert az elhunyt gyermek óvodáskorú nővérével is hasonló gondok voltak.