Felháborító! Ez a valaha volt legrasszistább reklám

Forrás: Youtube -
Kína rasszista mosószer rasszizmus reklám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kitört a botrány, miután Kínában leadták minden idők legrasszistább reklámját. A kisfilm finoman szólva sem kapott pozitív fogadtatást.

A mosószerek reklámjai híresen a legrosszabbak, és minden kreativitástól mentesek, Kínában pedig úgy tűnik, hogy a legrasszistábbak. A gyártó reklámjában egy afroamerikai srácnak feltűnik a nagyon csinos, kínai lány, aki éppen mosáshoz készülődik.

Forrás: Youtube

A fiú piszkos, fehér pólóban fütyül a lány után, aki odahívja magához, betuszkol egy mosótablettát a szájába, és belenyomja a mosógépbe. A program lejártával pedig előbukkan a gépből egy kínai srác, makulátlanul tiszta, fehér pólóban. A reklám kikerülése óta hatalmas a felháborodás a kínai közösségi oldalakon, többen is nemtetszésüket fejezték ki, valamint azt kérdezgetik, hogy a marketingesek ismerik-e a rasszizmus fogalmát - írja a CNN.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.