Elaltatták a New York-i terrortámadás utolsó mentőkutyáját: Megható búcsú!

Forrás: Origo -
mentőkutya terrortámadás New York
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenhat éves korában elaltatták Bretagne-t, a szeptember 11-ei New York-i terrortámadás utolsó, még élő mentőkutyáját. A hős golden retrievertől tisztelgéssel búcsúztak. 

A kutyát, Bretagne-t az erősen megromlott egészségi állapota miatt kellett elaltatni. Az utolsó útjára a houstoni önkéntes tűzoltók is elkísérték, és

tisztelgéssel köszönték meg neki áldozatos munkáját.

Forrás: Origo

Bretagne, a golden retriever kétéves volt, amikor gazdájával együtt részt vett a mentésben az összedőlt World Trade Center romjai között. Tíz napig voltak a helyszínen, túlélők után kutattak, és bár egyet sem találtak, a kutya így is rendkívüli szolgálatot tett, mivel

hamarosan egyfajta terápiás kutyaként szolgált a helyszínen.

Tavaly gazdája, Denise Corliss megint elvitte őt New Yorkba, és a World Trade Center emlékművéhez is ellátogattak. A kutyust első osztályú fogadtatásban részesítette a város, a Central Park hotel egyik lakosztályában lakott, de ez még semmi: még taxizni is elvitték a Times Square-re.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.