Az egykori nehézsúlyú profi bokszoló azt mondja, kőkemény alkohol és drogproblémái miatt megérintette a halál szele és volt, hogy maga is véget akart vetni életének. Ma lett 50 éves.

Michael Gerard Tyson 1966. június 30-án született Brooklynban. Még gyerek volt, amikor édesapja elhagyta őket, így édesanyja egyedül nevelte két testvérével. Folyamatosan képezte magát, így egyre magabiztosabb lett, de az 1984-es olimpiáról sajnálatos módon lemaradt. 

Forrás: AFP/Getty/Neilson Barnard

A nagy álma 1986. november 20-án vált valóra, amikor húszévesen második menetben technikai KO-val legyőzte a WBC világbajnokát, Trevor Berbicket: ilyen fiatalon senki nem volt még nehézsúlyú világbajnok. 2005-ben végleg abbahagyta a sportot, bár rendszeres pénzügyi gondjai miatt bemutató mérkőzéseket még vállalt. Az egykori bajnoknak négy nőtől nyolc gyermeke született, jelenleg harmadik feleségével együtt nevelik őket. A boxoló nemrég először beszélt a 40 évvel ezelőtt lezajlott incidensről, amit még kisgyermekként élt át Brooklynban, és szexuálisan zaklatták