A Nemzeti Színház volt igazgatója 2018 végéig nem panaszkodhat, rengeteg felkérést kapott, de őszintén mesélt arról is, hogy bár még csak 49 éves, már az ötvenre gondol.

"Ahhoz a generációhoz tartozom, akik még mindig picit szoronganak a határátkelőhelyeknél, pedig én aztán sokat utazom. Az a generáció vagyok, akinek az, hogy egy másik nyelvet beszél, vagy más országban él, az egy ajándék, egy különleges helyzet, és nem egy természetes dolog - mesélte Alföldi Róbert, aki folyamatosan ingázik, többnyire külföldön dolgozik, de

itthoni munkái is vannak.

"Iszonyúan szeretek itt lenni, nagyon szeretem ezt a várost, ezt az átkozott országot."

Fotó: Polyak Attila - Origo

"Hála istennek van elég munkám, a karrierem is rendben van. Nem kell mindenáron színházat vezetnem" - szögezte le, célozva arram hogy annak idején távoznia kellett a Nemzeti Színház igazgatói székéből. Ezzel kapcsolatban hozzátette, hogy bár a színházat nem hiányolja, de a társulatot nagyon - írja a Hot! Magazin.

"Az az erő, az a bizalom, az a hit, az az egyfelé húzás. Az a nagyon jó minőségű társulat. Az teszi egyedül lehetővé, hogy lépésről lépésre tudjál fejlődni, építkezni. A Nemzeti azért lett ilyen erős, azért lettek ilyen előadások, mert teljes volt a bizalom mindenki iránt."