10 éves kisfiú halt meg a világ legmagasabb vízi csúszdáján

Forrás: Thinkstock -
halál Kansas City (Missouri) csúszda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legmagasabb vízi csúszdájával vonzza a látogatókat a Kansas City-ben található élménypark. Az 51 méter magas adrenalinbomba a hétvégén azonban egy kisgyermek halálát okozta. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok.

Meghalt vasárnap egy 10 éves kisfiú, Caleb Thomas Schwab a világ legmagasabb vízi csúszdáján. A Verrückt, vagyis Őrült névre keresztelt csúszda 17 emelet magas és az amerikai Missouri állambeli Kansas City-ben található.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A Schlitterbahn Waterpark elnevezésű helyen vasárnap a választott tisztségviselők napját tartották, vagyis a park képviselőkkel és azok családjaival volt tele. Az elhunyt kisfiú az egyik republikánus képviselő, Scott Schwab fia volt. Winter Prosapio, a vízi park szóvivője elmondta, hogy a csúszda több mint 51 méter magas,

264 lépcsőfokot kell megmászni ahhoz, hogy valaki lecsúszhasson rajta.

A Guinness-rekordok közé is bekerült a világ legmagasabb csúszdájaként.

A hullámvasútszerű csúszdán többszemélyes csónakokkal lehet lecsúszni. A rendőrség azt közölte, hogy a gyermek halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok. A csúszdaparkot 2014-ben az eredetileg tervezetthez képest később nyitották meg, de az üzemeltető nem indokolta a késést.

"Egy Iron Lady volt a medencében, amikor megdőlt a világrekord"http://www.life.hu/news/20160808-hosszu-katinka-gyozelmet-ferjenek-tulajdonitottak-kiakadt-egy-amerikai-noi-magazin.htmlHosszú Katinka valóban egy igazi Iron Lady, ahogy ezt 400 vegyesen be is bizonyította. Hatalmas fölénnyel és elképesztő világcsúccsal zsebelte élete első olimpiai aranyérmét News--7 éve nem találják a fiukat, a szülők teljesen kiborultak http://www.life.hu/news/20160808-a-18-eves-fiunak-2009-ben-nyoma-veszett-a-margitszigeten-a-szulok-azota-is-keresik.htmlBelebetegedtek fiuk eltűnésébe Ackermann Dávid szülei. Már több helyről is segítséget kértek, ám eddig nem jártak túl nagy sikerrel. NewsFotó: Adrián Zoltán - Origo"Sok mindent elrontottam" - Hosszú Katinka döntős lett 100 hátonhttp://www.life.hu/news/20160808-hosszu-katinka-magyar-uszono-dontos-lett-100-haton-de-sok-mindent-elrontott.htmlHosszú Katinkának a riói a negyedik olimpiája, de olyan szempontból az első, hogy korábban még nem indult hátúszó számban a játékokon. News--Lemaradt a dobogóról Kapás Boglárka: "A negyedik hely is szép"http://www.life.hu/news/20160808-kapas-boglarka-magyar-uszono-lemaradt-a-dobogorol-rioban-de-a-negyedik-hely-is-szep.htmlNem sok hiányzott a dobogóhoz, de végül a negyedik helyen zárt Kapás Boglárka 400 méter gyorson a riói olimpián.News--Bugyit villantott az angol műsorvezető – kiakadtak az olimpiai játékok nézőihttp://www.life.hu/news/20160807-villantott-helen-skelton-a-bbc-munkatarsa.htmlHelen Skelton bugyiját már 2012-ben, a londoni olimpián is láthatták a szemfüles újságírók, akkor ugyanis a nagy szélben fellebbent az aprócska szoknyája. NewsAFPStrandon, emberek között fürdette a medve a két bocsot - cuki videóhttp://www.life.hu/news/20160807-strandon-emberek-kozott-furdette-a-medve-a-ket-bocsot.htmlNem csak nekünk van melegünk a kánikulában - az állatok is nagyon vágynak arra, hogy lehűtsék magukat. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.