A világ legmagasabb vízi csúszdájával vonzza a látogatókat a Kansas City-ben található élménypark. Az 51 méter magas adrenalinbomba a hétvégén azonban egy kisgyermek halálát okozta. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok.

Meghalt vasárnap egy 10 éves kisfiú, Caleb Thomas Schwab a világ legmagasabb vízi csúszdáján. A Verrückt, vagyis Őrült névre keresztelt csúszda 17 emelet magas és az amerikai Missouri állambeli Kansas City-ben található.

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

A Schlitterbahn Waterpark elnevezésű helyen vasárnap a választott tisztségviselők napját tartották, vagyis a park képviselőkkel és azok családjaival volt tele. Az elhunyt kisfiú az egyik republikánus képviselő, Scott Schwab fia volt. Winter Prosapio, a vízi park szóvivője elmondta, hogy a csúszda több mint 51 méter magas, 264 lépcsőfokot kell megmászni ahhoz, hogy valaki lecsúszhasson rajta. A Guinness-rekordok közé is bekerült a világ legmagasabb csúszdájaként.

A hullámvasútszerű csúszdán többszemélyes csónakokkal lehet lecsúszni. A rendőrség azt közölte, hogy a gyermek halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok. A csúszdaparkot 2014-ben az eredetileg tervezetthez képest később nyitották meg, de az üzemeltető nem indokolta a késést.