Halála előtt a zenész állítólag egy hétig annyi fájdalomcsillapítót szedett, amitől napokig nem tudott elaludni. Most újabb titokra derült fény a gyógyszerekkel kapcsolatban: az a táska, melyet Prince otthonában találtak, veszélyesen erős szintetikus fájdalomcsillapítót tartalmazott.

Mint arról beszámoltunk, a legendás világsztár 57 évesen hunyt el, holttestére az otthonában találtak rá. Prince halálát valószínűleg drogtúladagolás okozhatta.  A vizsgálatok jelenlegi állása szerint ugyanis "hamisított címkéjű, veszélyes gyógyszerek vezethettek Prince halálához" - közölte az AP hírügynökséggel egy névtelenséget kérő, az énekes halála ügyében folyó vizsgálathoz közelálló szakértő.

Forrás: AFP/Kevin Winter

A forrás azt is hozzátette, hogy a világsztár otthonában és utazótáskáiban talált tabletták egy része fentanilt, egy veszélyesen erős szintetikus fájdalomcsillapítót tartalmazott, de ez nem volt feltüntetve a csomagolásukon. Volt olyan "gyógyszer",

melyben a szintetikus opiát 50-szer erősebb volt a heroinnál.

A rendőrök állítólag két tucatot találtak egy úgynevezett Watson 385 feliratú tablettából, amely a laboratóriumi elemzés szerint fentanilt, lidokaint és egy U-4770 nevű, a morfiumnál nyolcszor erősebb szintetikus szert tartalmazott. Azt egyelőre nem tudni, hogy az énekes hogyan juthatott hozzá recept nélkül ezekhez a szerekhez.