Felgyújtotta magát egy színésznő, az állapota válságos

Forrás: Thinkstock -
színésznő Sepsiszentgyörgy tűz gyulladás kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felgyújtotta magát hétfőn egy nő a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal előtt - jelentette az Agerpres hírügynökség.

A 47 éves nő - aki korábban a helyi román nyelvű Andrei Muresanu Színház színésznője volt - benzint öntött a ruhájára és meggyújtotta magát. Elsőfokú égési sérüléseket szenvedett a mellkasán és mindkét karján, a brassói sürgősségi kórházba szállították.

Forrás: Thinkstock

A rendőrség szóvivője közölte: próbálják kideríteni, hogy mi késztette a nőt tettére. Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere az MTI-nek elmondta: az elmúlt héten hosszas telefonbeszélgetést folytatott a nővel, aki 2010-ben felmondott színházi állásából. A színésznő azt kérte tőle, hogy járjon közben újbóli alkalmazása érdekében. "Elmondtam neki, hogy a színház közintézmény. Ha meghirdetnek egy állást, akkor jelentkezhet, és ha őt tartják a legjobbnak, akkor biztosan fogják alkalmazni" - idézte fel a polgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.