A Teréz körúti robbantás áldozatainak hozzátartozói meséltek a két egyenruhás állapotáról.

A szeptember 24-i robbantás következtében az áldozatul esett két rendőr élete teljesen megváltozott, ám a hozzátartozóiknak sem könnyű. Szabina és László komoly sérüléseket szenvedtek, mindketten az intenzív osztályra kerültek, és mindkettejük családja joggal aggódott az életükért.

A. Szabina a Teréz körúti robbantás egyik sérült rendőrtisztjeForrás: BRFK

A fizikai sebek javulni látszanak, viszont a lelki sérülések annál lassabban gyógyulnak.

"Nap mint nap megkérdezem magamtól, miért történt, bár nem hiszem, hogy a válasz enyhítené azt, amit átélünk. A legjobban az fáj, hogy úgy érzem, nem tudok segíteni a kislányomnak" - mesélte szomorúan Szabina édesanyja. "Van egy pszichológus barátnőm, aki azt mondta, csak legyek Szabina mellett, és ha sír, hadd sírjon a vállamon, ha pedig beszélni szeretne, legyek ott neki. De úgy érzem, ez kevés. Most, hogy a testi sebek kezdenek gyógyulni, még inkább érzem, hogy a lelki sebek sokkal nehezebben hegednek be" - írta meg a Lokál.

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját (b) kísérik ki 2016. október 21-én a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermébőlForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A másik sérült rendőr, László édesanyja szerint ez az esemény meghatározó lesz életük hátralévő részére, a két áldozat már sosem kaphatja vissza eddigi életét.

"Megszakad a szívem, amikor látom a szomorúságot a szemükben és hogy újra meg újra átélik azt a szörnyű éjszakát. Azokat a pillanatokat, amikor kétségbeesetten ültünk a gyerekeink ágya mellett, várva, hogy mit hoz a következő perc, senki nem tudja elképzelni. Még napokkal később is, amikor értem jött egy rendőrautó, hogy visszavigyen a kórházba, a látványára összerándult a gyomrom, azt hittem, azért jöttek, hogy azt közöljék, vége mindennek" - vallotta be őszintén Ágnes. 

Szabina és László több kezelésen és műtéten estek át, az állapotuk folyamatosan javul.