Híres magashegyi expedíciós hegymászóink egy percet nem tudnak mozgás nélkül tölteni. Amikor épp nem egy fontos megmérettetésre készülnek, akkor a trekking csapattal  járják Magyarország legszebb helyeit.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd idejének nagy részében a következő megmérettetésre készül, mely nem más, mint a tavasszal rajtoló Everest Expedíció.

A dolog különlegessége nem csak a megtett távolságban rejlik, hanem annak minőségében is, ugyanis a két férfi oxigénpalack nélkül tervezi meghódítani a Mount Everest 8848 méteres csúcsát. Az alaptáborig olyan kísérőket tudhatnak maguk mellett, mint Badár Sándor humorista vagy Száraz Dénes színművész, akik mindketten a trekking túra csapat lelkes tagjai. 

A két mindenre elszánt hegymászó a múlt hétvégén kihasználta a nap langyos sugarai nyújtotta szép időt, és túrázást szervezett a trekking csapattal a Pilisben. Azon az útvonalon barangoltak a természetjárók, ahol Szilárd is rendszeresen edzeni szokott: 24km-es terepfutó köröket szokott teljesíteni e szép táj ölelésében.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd, magashegyi expedíciós hegymászókForrás: Facebook/Klein Dávid

Ám most inkább csak sétálva gyűrték a kilómétereket az Omszki-tó (Budakalász), Nagy-Kevély, Kevély-nyereg, Csobánka, Stiasny-pihenő, Oszoly-csúcs, Csúcs-hegy, Mackó-barlang, Kevély-nyereg, Nagy-Kevély, Omszki-tó útvonalon. 

„Fontos megosztani az élményt!" - mondta Suhajda Szilárd.

„Amikor odafent vagyunk, egyedül vagyunk! Nincs kinek megmutatni, nincs kinek örömteli hangon elkiáltani: sikerült! Magasba emelheted a kezed, mint a legtöbb sportoló amint célba ér, de a hegy csúcsán senki sem hall és senki sem lát! Nincs kit megölelni. Nincs közönség, nincs tapsvihar, nincs semmi! Nincs élet sem. Csend van. Szépség. Üresség. Félelem és öröm. És mégis, egy ízig vérig hegymászó ott él igazán! Úgy érzed, a világ legelevenebb pontjává válsz! Hirtelen tíz körömmel kapaszkodsz az életbe! S amint elindulsz visszafelé, egyre csak jobban és jobban vágyod az életet. Amikor újra itthon vagy, na, csak akkor tudod elmondani, mi is történt valójában, mi is történt odafent!"