karácsony időjárás Fehér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki nem hópárti, még az is szeretne karácsonykor fehér takaróval borított tájat látni. Nagyon rég volt már olyan karácsony, amikor a varázslatos hó borította a vidéket, de sajnos idén sem lesz rá sok esély. Persze reménykedni lehet.

Kevés varázslatosabb dolog van annál, mint karácsonykor a meleg szobából nézni a sűrű hóesést, miközben mindenki az ajándékokat bontogatja. Még az is szívesen venné a fehér takarót ilyenkor, aki egyébként nem rajong sem a télért, a hóért pedig végképp nem. Sajnos azonban vajmi kevés esély van arra, hogy ez a karácsonyi csoda valóra váljon.

Nincs sok esély a fehér karácsonyra Forrás: Thinkstock

Nem jósolnak ugyanis sok havat az ünnepekre, sőt egyre kevesebb esély van arra, hogy egyáltalán szállingózik némi szilárd csapadék. Cserébe azonban 26-án némi eső eshet, de ez nem kárpótolja a hó után vágyakozókat. Fehér takaró tehát biztosan nem lesz, azonban szentestén borult, párás időre van kilátás, és zúzmarás ködfoltokra. Karácsony első napján a Dunántúlon már előbukkanhat rövid időre a nap, az élénkülő DNy-i szél hatására; máshol marad a szürke, fagyos idő - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.