Az azonos cím okozhatta Srí Lankán a felfordulást: az istentiszteleten ugyanis a "Hail Mary" című imádság szövege helyett az ugyanezen néven futó Tupac slágert kapták meg a hívők. Van némi különbség a két iromány között.

Kikerekedett néhány szem a Srí Lanka-i istentiszteleten. Da Silva atya ugyanis véletlenül összekeverte az imádság szövegét egy azonos című Tupac számmal, és az utóbbit osztotta ki a hívők között. Hiába a "Hail Mary" cím, a rapper szövegének semmi köze az üdvözlethez, amit az atya eredetileg el akart énekeltetni nyájával.

Tupac káromkodásokkal teli slágerét kapták meg a hívők egy templombanForrás: © Mike Segar / Reuters

Az eredeti "Üdvözlégy Mária, kegyelemmel az Úr van teveled" helyett "A bosszú olyan, mint a legédesebb öröm a p*na mellett" és hasonló káromkodással, szexuális utalásokkal, gyűlölettel telt dalszöveget kaptak. Nem csoda, ha sokan majd' elájultak az irományt olvasva, hamar el is terjedt a hiba híre.

A CNN-nek nyilatkozó résztvevő azt mondta, sokan sokkos állapotba kerültek, és nem tudták eldönteni, hogy ez egy vicc, vagy valóban azt kívánják tőlük, ilyen dalt énekeljenek. Da Silva atya természetesen bocsánatot kért az esetért, állítólag egy fiatal fiú dolga volt a nyomtatás, ő hibázott.