16 évvel ezelőtt az egész országot megrázta Jimmy váratlan tragédiája, de természetesen a családnak volt a legnehezebb feldolgozni a szörnyűséget. Zámbó Krisztián, Jimmy elsőszülött fia annak idején tévéből tudta meg, hogy apja kritikus állapotban kórházba került.

Nagyon nehéz volt feldolgoznia a családnak, hogy Jimmy egy teljesen véletlen és váratlan baleset miatt vesztette életét. Zámbó Krisztián sokáig nem is tudott beszélni az esetről, ami talán őt még jobban sokkolta. Ő ugyanis nem volt otthon akkor, amikor a tragédia történt.

Zámbó Krisztián a tévéből értesült az apja tragédiájárólForrás: Szabo Balazs / Life.hu

"Szilveszter napja volt, amikor apunak megint volt Edittel gy kis veszekedése. (...) Apun láttam, hogy akkor el is van keseredve... Láttam, hogy ott ül magányosan az asztalnál. Odamentem hozzá, erre ő megölelgetett, megpuszilgatott, majd levette az aranyláncát, ami a nyakában lógott, és az én nyakamba rakta. (...) Majd úgy köszönt el tőlem, hogy „vigyázz magadra!" (...) Ez volt 2000. december 31-e. Ezek voltak apuci utolsó szavai hozzám" - idézi fel a Blikk a Zámbó Krisztián könyvében elhangzottakat. Ő barátnőjénél töltötte az éjszakát, a tragédiáról a tévéből értesült.

Zámbó Jimmy tragédiája mindenkit megrázottForrás: MTI/Földi Imre

„Bekapcsoltam a tévét, (....) És akkor ott alul, a kép alján, a hirdetések alatt, futott a hír: Zámbó Jimmy válságos állapotban kórházban fekszik. Én ezt így tudtam meg. A tévéből kellett megtudnom, hogy az édesapám kórházban fekszik. (...) Sajnos kiderült, hogy rossz kórházba mentem. (...) Belerúgtam az egyik üvegajtóba, egy fotocellás üvegajtóba, és az azonnal betört. Mindenki nézett. (...) Beültem a kocsiba, és elhajtottam. (...) És ekkor elkezdtek a rendőrök jönni utánam. (...) Gondolom, az orvosok szóltak nekik, miután betörtem azt az ajtót. (...) Miután kiderült, hogy Jimmy az apukám, a rendőrök összenéztek, és azonnal kiszállítottak a kocsimból. (...) És elvittek engem egészen a kórházig" - írta Krisztián, aki arra is emlékszik, hogyan tudták meg a legszomorúbb hírt. "Azt láttam, hogy a nővér szomorúan megrázza a fejét. Nem akartam felfogni. Nem akartam elhinni. Képtelen voltam ezt elfogadni. Pedig meghalt. Apu 2001. január 2-án hajnalban a kórházban elhunyt" - áll a könyvében.

Zámbó Jimmy felesége a tragédiáról: a fegyver elsült, Jimmy pedig a padlóra rogyott


Lassan 16 éve, hogy Jimmyt utolsó útjára kísérte szinte az egész ország, miután 2000. január 2-án egy véletlen baleset következtében az életét vesztette. A kiürített pisztoly, amellyel a Király ijesztgette feleségét, nem volt üres: egyetlen golyó maradt benne, ami az énekes halálát okozta. Jimmy felesége végignézte, ahogy férje kezében elsül a fegyver, bár eleinte azt hitte, csak vicc.