Csiszár Jenő lesz a milánói főkonzul, ami nagy port kavart az elmúlt napokban. Erről beszélgetett az Önindítóban Friderikusz Sándor, Bochkor Gábor és István Dani. Abban mindannyian egyetértettek, hogy leesett az álluk, amikor meghallották a hírt.

Csiszár Jenő lesz a milánói főkonzul, ami meglehetősen nagy port kavart. Ezt a témát taglalta Bochkor Gábor is az Önindítóban Friderikusz Sándorral és István Danival. Mindegyiküknek leesett az álla a hír hallatán, Fridi leszögezte, Csiszárnak nincsenek meg a megfelelő képességei egy ilyen pozíció betöltésére. 

Friderikusz Sándor felháborodott Csiszár Jenő főkonzuli címénForrás: Tv2, MTVA/Penziás Nikolett

"Jenő beszél nyelveket, a magyart, azt is töredékesen. De Olaszországban élt egy évet, nyilván valami ragadt rá" – mondta Friderikusz. Bochkor azt állítja, hogy angolul sem tud, nemhogy olaszul. "Semmi nem ragadt rá. Utána csinált egy filmet, amelyben egy olasszal bejárta Olaszországot. Egyszer az olasz elküldte vásárolni, de nem tudta elmondani azt sem, hogy répa meg krumpli" – mondta Bochkor. 

"Akkor nyilván összefüggéseket sem tud. Ez tényleg abszurdum" – szögezte le Fridi. Bochkor szerint azonban a diplomaták a jó helyeken semmit nem csinálnak. "Ne becsüljünk le egy szakmát. Ezt tanítják az egyetemen öt évig, és utána ranglétra van. Tehát más 10 évet tesz bele, Jenő pedig 4 hónapos tanfolyamon vesz részt. Mi predesztinál arra egy volt televízióst, hogy nagykövet legyen belőle?  Gondolod, hogy felfigyeltek arra, hogy a Balaton-felvidéken milyen nagyszerűen termeszti a szőlőt, borász, és akkor milyen jó főkonzul lesz? Nem! Nyilván a politikai kapcsolatai, ez nem kérdés. Hogy nincs valakiben meg az az önismeret, hogy nem vállalkozom egy olyanra, amihez tök hülye vagyok? Hány diplomata van, akinek egyébként ez járna, és tanult érte, és három nyelven beszél? Ne tegyünk úgy, mintha ez rendben lenne. Felháborító"  – vélekedik Friderikusz, aki szerint egy tanfolyam nem elegendő ennek a szakmának az elsajátításához. Bochkor példaként felhozta Pálffy Istvánt, aki szintén nagykövet lett. "Valószínűleg ezek külön kasztot fognak létrehozni. Az alkalmatlan konzulok és nagykövetek kasztját. Nem fog háború kirobbanni, de tőlük jóra sem lehet számítani, az biztos" – mondta Fridi.