Király Viktor gyerekkora óta ismeri Demjén Ferencet, de akkor még csak családi barátként tartotta számon. Később, mikor rájött, hogy mit is csinál Rózsi, rögtön beleszeretett.

Király Viktor gyerekkora óta ismeri Demjén Ferencet, a zenész gyakran látogatott ki a családhoz Amerikába. Viktor akkor még nem tudta, hogy kit is tisztelhet Rózsiban, csak azt látta, hogy egy boldog, kedves ember, aki rendszerint utazik ki hozzájuk. Meglepődött, mikor gimnazistaként rájött, hogy Demjén Ferenc egy ikonikus zenész itthon.

Király Viktor beleszeretett DemjénbeForrás: Király Viktor

"Amikor Amerikában éltünk, volt három ember, akik folyamatosan kijártak apámhoz: Somló Tamás, Horváth Charlie és Demjén Ferenc. Ők családi barátként voltak jelen az életemben, amerikai gyerekként nem ismertem a zenei világukat. Sokat tanultam tőlük, mindig jófejek és boldogok voltak, mosolyogtak, imádták az életüket és azt, hogy zenélnek" - mondta aBorsnak Viktor, aki különleges előadással készül a zenész tiszteletére. Demjén Ferenc kapja ugyanis a II. Petőfi Zenei Díjátadó Gálán az idei életműdíjat, 15 hazai posztár pedig feldolgozza a Bergendy-zenekar Jelszó: Love című dalát. Izgulok a fellépés miatt, Demjén sokat jelent nekem. Már Magyarországon voltam gimnazista, amikor az apám azt javasolta, hallgassak magyar előadókat. Így is lett, és akkor teljesen beleszerettem Demjénbe. Fogtam a fejemet, nem hittem el, hogy ismertem már gyerekkorom óta és nem tudtam, hogy mit csinál" - mondta Viktor, aki nem is olyan régkomolybalesetet szenvedett.