Köztudott, hogy a híres filmszínészek meglehetősen jól keresnek: olyan összegeket kapnak, amiket mi leírni sem szoktunk a mindennapjainkban. Aaz elején azonban ők sem kerestek olyan nagyon jól, a mostani több százezer dolláros gázsijukhoz képest a számukra hírnevet hozó szerepekért, szinte semmit nem kaptak: persze az élet aztán kárpótolta őket!

Brad Pitt –  Thelma és Louise

Forrás: AFP

Elképzelhetetlen, de amikor ez a filmk készült, Brad Pitt még teljesen ismeretlen volt az emberek számára. Nagyon távol állt még attól a szupersztártól, akinek manapság számít, és bizony nagyon meg is kellett küzdenie ezért a szerepért. Végül ő alakíthatta J.D. karakterét, ami nagyon meglendítette a pályáját, bár nem pénzben: 6000 dollár volt a jussa, vagy 1,5 millió forint.

Hilary Swank –  A fiúk nem sírnak

Forrás: AFP

A fiúk nem sírnak főszereplője Brandon Teena. Ő egy olyan fiatal, aki önmagát kétneműnek vallja, de ő inkább férfi szerepben mutatkozik be. Azoban a titka nem maradhat sokáig rejtve, kiderül valódi identitása, a hazugságááért a két férfiismerőse pedig megerőszakolja majd meggyilkolja őt. Brandon megformálója a filmben Hilary Swank, aki ezért a alakításáért elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat, de sok pénzt nem keresett vele: 3000 dollár, azaz 750 ezer forint volt a fizetése. 

Dustin Hoffman – Diploma előtt 

Dustin Hoffman – Diploma előttForrás: Time

A színész első nagyobb filmszerepe volt a Diploma előtt, ami meg is hozta számára a várt sikert. Egyből Oscar-díjra jelölték a szégyenlős és visszahúzódó Benjamin Braddock szerepéért. Ennek a filmnek köszönhető, hogy a világ megismerte Dustin Hoffmant, ám az ő számláját nem terhelte meg nagyon a szerepéért kapott összeg, bár az eddig felsoroltak közül ő keresett még a legjobban: 17 ezer dollárt kapott, azaz több mint 4 millió forintot.

Jennifer Lawrence – A hallgatás törvénye

Forrás: AFP

Első nagy szerepét Jennifer Lawrence A hallgatás törvénye című filmben játszotta. Egy 17 éves fiatal lány karakterét formálta meg, akinek édesanyja mentális beteg így egyedül kell gondoskodnia a húgáról és az öccséről. Az apja már rég eltűnt, de a keresésére indul. AZ alakításáért még Oscar-díjra is jelölték, de túl sok pénzt nem kapott szerepéért: 3000 dollárt, vagyis 750 ezer forintot kapott.

Bill Murray – Okostojás   

Forrás: AFP

A színész nagyon sok szerepben játszott, de az egyik legjobb kiritikát az Okostojásban nyújtott szerepléséért kapta. Ugyan a film nem aratott óriási sikert, de a színész nagyon sok elismerő szót kapott az alakításáért. Bill az életunt Herman Blume-ot formálta meg, és Golden Globe-díjra is jelölték, mint a legjobb férfi mellékszereplőt. Őt sem fizették azonban túl, bár az itt felsoroltak közül a második legmegasabb összeget kapta: 9000 dollárt, vagyis 2 millió 200 ezer forintot.