Verebes István egy hosszabb interjút adott, amelyben többek között Gálvölgyi Jánosról is szó esett. 

Verebes István az Arckép című műsor vendége volt, amelyben kendőzetlen őszinteséggel mesélt magáról, a múltjáról, a kapcsolatairól, és sok minden másról is. Többek között azt is elárulta, hogy igen érzékeny természet, aki nagyon rossz néven veszi, ha valaki a tiszességét és a jóindulatát kérdőjelezi meg. Példának Gálvölgyi Jánost hozta fel, aki kifejezetten megbántotta a színművészt:

"Megmondom mi volt a Gálvölgyivel. Amikor a Heti Hetest otthagytam, akkor azt nyilatkozta, hogy Verebest a gimnáziumban – mert osztálytársak voltunk – Verébnek hívtuk, de most ő egy Geréb. Azt mondtam, Jani, te nem tudod, mit beszélsz. A Geréb az áruló, az a sajátjait elárulja. Vagy nem olvastad a Pál utcai fiúkat? Már nem tudom mit mondott, de biztos nem mondta, hogy igazam van."

Verebes István nem tartja barátjának Gálvölgyi Jánost, Hernádi Juditot, Farkasházi Tivadart és Sas Józsefet semForrás: MTI/Kollányi Péter

A 69 éves színházigazgató azóta már közös nevezőre jutott a kollégájával, de ettől függetlenül, soha nem fogja elfelejteni neki ezt a megjegyzést:

"Gálvölgyivel végül is kiegyeztem, akkor amikor a Mikroszkóp igazgatója lettem. Írtam egy levelet neki, hogy bár nem vagyunk jóban, de a színház ajtaja nyitva áll, mert a kvalitásait tekintve, ez a színház őt be kell, hogy fogadja, és állok a rendelkezésére, és akkor úgy kiegyenlített"