A Warner Bros. filmstúdió nem hosszabbítja meg a szerződését Brett Ratner filmrendezővel, akit hat nő, köztük Olivia Munn színésznő vádolt meg szexuális zaklatással a Los Angeles Times szerdán megjelent cikkében.

A Playboy Enterprises még szerdán elhatárolódott Ratnertől, a rendezővel szerződésben álló Warner Bros. pedig először azt közölte, hogy tudatában van a Los Angeles Timesban felmerült vádaknak, és vizsgálja a helyzetet, szerda este azonban már arról számolt be egy neve elhallgatását kérő bennfentes, hogy a stúdió nem újítja meg szerződését a rendezővel.

Az amerikai napilap szerint Olivia Munn arra panaszkodott, hogy amikor 2004-ben felkereste Ratnert Az utolsó gyémántrablás című filmjének forgatáskor, a rendező az ő jelenlétében végzett önkielégítést lakókocsijában. Munn az esetről már írt Ratner megnevezése nélkül egy 2010-ben kiadott esszégyűjteményében. A Los Angeles Times beszámolt más esetekről is, amikor a rendező agresszívan közelített színésznőkhöz, egyeseket még a mellékhelyiségbe is követett.
Ratner ügyvédjének szerdán kiadott közleménye szerint a rendező tagadja a felháborító vádakat és biztos abban, hogy a neve tisztázódni fog, amint lecsitul a jelenlegi médiafelhajtás és az emberek képesek lesznek objektíven mérlegelni ezeket az állításokat.

Brett Ratner csillaga sem ragyog már olyan fényesenForrás: Getty Images/FilmMagic/Michael Tran


Az ügyet ismerő forrás szerint Ratner többé nem bérel irodahelyiséget a stúdió burbanki komplexumában és a neve is lekerül Az Aranypinty című Donna Tartt-regényből készülő adaptációról, amelyben producerként működött volna közre. A Csúcsformában, A vörös sárkány, az X-Men: Az ellenállás vége és a Hogyan lopjunk felhőkarcolót című filmeket jegyző Ratner produkciós cége, a RatPac Entertainment továbbra is szerződésben áll a stúdióval, de egyelőre nem tudni, hogy a 2018 márciusában lejáró társfinanszírozási megállapodást meghosszabbítják-e.

Az egyre dagadó hollywoodi szexuális zaklatási botrányban immár Dustin Hoffman is érintett. Anna Graham Hunter írónő a The Hollywood Reporter című filmes szaklapban azt állította, hogy 17 éves korában, Az ügynök halála című 1985-ös tévéfilm forgatásakor Hoffman fogdosta őt, szexről beszélt neki és előtte. Az 80 éves Oscar-díjas színész szerdán közleményben kért bocsánatot mindenért, amit elkövethetett, és ami kényelmetlen helyzetbe hozhatta őt.
Egy brit és egy mexikói színész Kevin Spacey Oscar-díjas amerikai színészt vádolta meg szexuális zaklatással, és legutóbb Jeremy Piven amerikai színész neve is felmerült hasonló vádakkal kapcsolatban. Spacey-t a House os Cards című sorozat nyolc munkatársa is megvádolta