Som Lajos 70 évesen távozott az élők sorából, de hogy végső búcsújára mikor kerül sor, azt nem tudni. A zenész temetése eddig problémába ütközött, özvegyének ugyanis nem volt rá pénze. Most úgy tűnik, a nagylelkű adakozóknak hála kigyűlik az összeg.

Som Lajos halál megrendítette a rajongókat, a közeli ismerősei viszont tudták már, hogy baj van a zenésszel. Ilyenkor derül ki, hogy a kivülállók milyen keveset tudnak egy-egy művész életéről, például azt sem gondolta volna senki, hogy özvegye nem tudja kifizetni Som Lajos temetését. Erre Tasnádi Péter hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán, és arra kérte a rajongókat, ha valóban szerették a zenészt, akkor leglább egy kis összeggel támogassák a szertartást. 

Som Lajos temetését jótevők fizetikForrás: MTI/Földi Imre

Úgy tűnik, hogy összejön a pénz Som Lajos temetésére, a Blikkinformációi szerint több nagylelkű ember is adakozott. "Többen is jelezték, hogy segítenének, de közülük egy kollégája az, aki jelentősebb összeget adott, ő szeretné megőrizni anonimitását" - mondta a lapnak egy informátor. A zenész egy másik barátja pedig arról számolt be, hogy milyen nagy gazdagsában élt annak idején a művész, ám ahogy csökkentek a felkérések, úgy élte fel fokozatosan a vagyont. "Amikor ment Lajos szekere, nagyon jól élt. A Benczúr utcai lakása tele volt festményekkel, még a csapok is aranyozottak voltak! Aztán amikor egyre kevesebb lett a bulija, majd már semmi nem volt, lassan felélte mindezt, hiszen az életvitele nem változott. A lovak és a bulik elvitték az összes pénzét" - mondta egyik barátja a lapnak.