Betiltaná a Csipkerózsikát egy nő: állítja, szexuális zaklatásra tanít

Forrás: Thinkstock -
Csipkerózsika mese szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő ötlettel állt elő egy brit édesanya, azt szeretné, hogy tiltsák be a Csipkerózsikát, a mese ugyanis szerinte szexuális zaklatásra neveli a gyerekeket.

Sarah Hall, akinek kisfia jelenleg az első osztályba jár, azt állítja, Csipkerózsika története rossz hatással lehet a gyermekekre, az a jelenet ugyanis, amikor a herceg megcsókolja az alvó Csipkerózsikát, felér egy szexuális zaklatással. Mint mondja, nem szabad, hogy a kisfiúk azt lássák, szabadon csókolgathatják az alvó lányokat, ezért be kellene tiltani a mesét, vagy legalábbis ki kellene venni a legkisebbek tananyagából.

Káros lehet a gyerekekre a Csipkerózsika? Forrás: Thinkstock

A nő a Daily Mailnek elmondta, kisfia épp abban a korban van, amikor mindent elhisz és leutánoz, amit csak lát, éppen ezért számára semmiképp nem tesz jót, ha a Csipkerózsikáról tanul. Ellenben az idősebbeknek igenis tanulmányozniuk kellene a mesét.

„Úgy gondolom, az idősebb gyermekeknek remek forrás és vitaindító lehet, beszélgethetnének arról, mit is érzett ekkor a hercegnő." – mondja a nő.

Folytatódik a lúgos támadással vádolt orvos, Bene Krisztián pere: szembesítés is leszhttp://www.life.hu/news/20171123-folytatodik-a-lugos-tamadassal-vadolt-orvos-bene-krisztian-pere.htmlEgykori barátnője, Renner Erika ellen elkövetett brutális támadással vádolják az orvost, Bene Krisztiánt, aki végig az ártatlanságát bizonygatta. Az orvost korábban 9 év börtönbüntetésre ítélték tettéért, de a Kúria visszadobta az ügyet, ezért másodfokon indul újra a tárgyalás. Negyedszerre kerül bíróság elé az eset, ezúttal azonban az is megtörténik, ami eddig még sosem: a támadót és az áldozatot szembesítik. NewsFotó: Mudra László - OrigoNemi erőszakkal vádolják Nick Cartert http://www.life.hu/news/20171122-szexualis-zaklatassal-vadoljak-nick-cartert.htmlDöbbenetes hírek keltek szárnyra a Back Street Boys egyik tagjáról: állítólag sok évvel ezelőtt megerőszakolt egy énekesnőt. News--Rákkeltő anyag került az IKEA bútoraiba, de Magyarország nem érintetthttp://www.life.hu/news/20171122-rakkelto-anyag-kerult-az-ikea-butoraiba-magyarorszag-nem-erintett.htmlKáros anyag került egy német cég hibájából az IKEA bútoraiba: rákkeltő, de légzőszervi megbetegedéseket is okoz, valamint károsíthatja a bőrt és a szemeket. Az áruház reagált a megjelent hírekre és leszögezte, hogy Magyarország nem érintett. News--Megrendítő történetek: így erőszakolják meg a nőkethttp://www.life.hu/news/20171122-megrendito-tortenetek-igy-eroszakoljak-meg-a-noket.htmlBecslések szerint évente 97 ezer nemi erőszak történik Nagy-Britanniában, de a tettesek mindössze 3 százaléka kapja meg méltó büntetését. A „MeToo" kampány részeként most egy brit dokumentumfilm készült azoknak a nőknek a történetéből, akiket megerőszakoltak. News--Bizarr történet: egy gazda állítja, földönkívüli támadt ráhttp://www.life.hu/news/20171122-bizarr-tortenet-egy-gazda-allitja-foldonkivuli-tamadt-ra.htmlÚgy tűnik, a mexikói ufókutató nem adja fel: Jaime Maussan mindenáron be akarja bizonyítani, földönkívüliek márpedig léteznek. Korábbi állításait azonban eddig rendre cáfolták. NewsOrigoMeghalt Gyurik Krisztina, a soroksári futónő ügyének koronatanúja http://www.life.hu/news/20171122-meghalt-a-soroksari-futono-gyilkossaganak-koronatanuja.htmlÉvek óta keresik Gyurik Krisztina gyilkosát, aki futás közben veszítette életét Soroksáron. Ám most a koronatanú is meghalt. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.