Extrém hideg: ezt tedd, hogy ne kerülj bajba

Forrás: Getty Images/Scott Olson -
hideg tanács időjárás fagy extrém időjárás előrejelzés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tél utolsó hetére megérkezett az extrém hideg, amelyre érdemes alaposan felkészülnünk.

Péntekig extrém hideggel kell számolnunk, a hőmérséklet nappal is 0 fok alatt marad, éjszaka pedig helyenként akár mínusz 20 fokot is mérhetünk. Korábban már a Vöröskereszttől is kaptunk néhány hasznos tanácsot, hogyan védekezhetünk a kemény fagyok ellen, de most, hogy elért bennünket a szibériai hideglevegő, fokozottan oda kell rá figyelnünk.

Amellett, hogy gondoskodunk a réteges öltözetről, ha útnak indulunk, feltétlenül tájékoztassuk rokonainkat, ismerőseinket, készítsük fel autónkat az időjárási viszonyokra, tegyünk el az útra tartalék vizet, ennivalót, legyen nálunk telefontöltő, pléd, elemlámpa, esetleg plusz zokni, cipő. Ügyeljünk rá, hogy a háziállataink is fagymentes helyen legyenek.

Péntekig tart az extrém hideg Forrás: Getty Images/Scott Olson

És hogy mi várható a héten? A Blikk megkérdezte Németh Lajos meteorológust.

Mindenki nagyon megijedt ettől a fagytól, hiszen ebben az évben még nem volt nálunk igazi tél. Ráadásul a hét végén erős, viharos széllel érkezett meg a hideg levegő, így sokkal kellemetlenebbnek fogjuk érezni. A hét közepén a –10 fok már sokkal kellemesebb lesz, mint a hét eleji széllel kísért –5 fok" – nyilatkozta a szakember a lapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.