A hidegtől hamarosan elbúcsúzhatunk, de sokkal vidámabbak nem lesznek a napok: esős, borongós, szürke időre számíthatunk.

Megindul a felmelegedés, ami azt jelenti, hogy talán végleg búcsút inthetünk a télnek. Sajnos ez azonban nem azt jelenti, hogy hét ágra fog sütni a nap: szomorú, borongós, csapadékos időnk lesz. Kedden is szürke lesz az idő, többfelé esővel (eleinte nyugaton ónos eső, fagyott eső is lehet, a hegyekben kezdetben hó is hullhat). Megélénkül a DK-i szél. 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Szomorú idő leszFotó: Csudai Sándor - Origo

Szerdán szintén marad a borongós idő, főleg a Dunától keletre újabb esőkkel. Reggel 0, délután +6 fok körüli értékeket mérhetünk. Csütörtök kivételes nap lesz, ugyanis bár az első felében még előfordul csapadék, később csökken a felhőzet, és még a nap is kisüt. Az ÉNy-i szél megerősödhet. 7 és 12 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Pénteken és szombaton változóan felhős időre van kilátás, komoly csapadék nélkül. A megerősödő DNy-i széllel még enyhébb levegő éri el hazánk térségét: szombaton már 10-16 fokos tavaszi meleg ígérkezik – írja a Köpönyeg.hu.