Botrány a Facebooknál: telefonhívásainkat és sms-einket is tárolhatják

mms mobiltelefon Facebook sms telefon telefonhívás adat adathalászat közösségi média
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Telefonhívásainkat és sms-einket vagy épp mms-einket is rögzítheti a Facebook, sőt olyanokét is, akik nem is a közösségi oldal felhasználói. Vajon mire számíhatnak ezután Zuckerbergék?

"Évekre visszamenőleg minden telefonhívásunkról tudhat a Facebook, ha engedélyt adtunk az applikációnak a mobilunkon, hogy hozzáférjen ezekhez az információkhoz. Ott vannak a Facebook adatbázisában a nevek, telefonszámok, és minden egyes beszélgetés hossza" - írja az Index. De nemcsak a telefonhívások listáját rögzíti, hanem az sms-eket és mms-eket is. Úgy tűnik, hogy olyan emberekkel folytatott telefonhívások is szerepelnek a listában, akik nem is a Facebook felhasználói.

A cikk szerint az androidos telefonok esetében biztosan fennáll ez a probléma, az IOS azonban nem ad hozzáférést ezekhez az adatokhoz. Ezeket egyébként mi magunk is letölthetjük néhány kattintás segítségével, így meggyőződhetünk róla, hogy valóban megőrzi-e adatainkat az egyik legtöbbet használt közösségi oldal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.