A horoszkóp eléggé megosztja a társadalmat, valaki hisz benne, míg mások egyáltalán nem követik sőt, talán el is ítélik. Egy újságíró ki akarta deríteni, van-e igazság a jóslatokban, ezért egy hónapig követte horoszkópja utasításait.

Egyesek nevetnek a horoszkópon, ám vannak, akiknek nem indulhat el a napjuk előrejelzés nélkül. Rosy Edwards, a Metro újságírója eldöntötte, egy hónapig követni fogja a horoszkópja utasításait, ehhez az Astrostyle Mérlegekre vonatkozó havi előrejelzését használta, tapasztalatait mindenkivel megosztotta.

Horoszkópja utasításai szerint élt az újságíróForrás: AFP


Első napHoroszkópja szerint az otthon a család és az érzelmek kerülnek középpontba. És mély reakciót válthat ki belőle valami, amin az elmúlt 6 hónapban keresztülment.
Azon gondolkozott, mi lehet az a „valami", hiszen az elmúlt hat hónapban sok minden történt az életében: aggódott egy esetleges méhnyakrák miatt, utazott Ázsiában. Elmélkedése után tovább olvasott. „Ha azon gondolkoztál, hogy változást vinnél az életedbe, a telihold felgyorsítja a folyamatot". Ezen a ponton megrémült, ugyanis hónapok óta a lakása felújítását tervezi.
Második napA horoszkópja szerint eljött az ideje egy beszélgetésnek, mivel a stressz elhatalmasodott egy fontos kapcsolatában.
Egy jó ideje gondolkozik azon, hogy beszélnie kell barátjával valami miatt, amin nagyon stresszel, végül mégsem tette meg, mert nem hagyta, hogy a horoszkópja irányítsa.
Tizenkettedik napHoroszkópja életmódváltásra ösztönzi, és azt javasolja, kísérje figyelemmel családja kórelőzményét főleg az emésztéssel kapcsolatban, ez ugyanis megkönnyíti majd a döntését.
Az újságíró felvette a kapcsolatot egyik rokonával, mivel soha nem volt jó az emésztése. A hozzátartozó azt javasolta neki, hagyja el a glutént és a tejterméket. Megfogadta, hogy megszabadul a tejeskávéjától, így a problémái a múlté lesznek.
Tizenharmadik napA horoszkópja azt tanácsolja, egyeztessen időpontot tanácsadójával vagy edzőjével, esetleg kezdjen önfejlesztésbe.
Rosy így is tett, elment életvezetési tanácsadójához, akivel beszélgettek a munkájával kapcsolatos szorongásáról és önbizalomhiányról. A tanácsadónál töltött idő pedig teljesen feltöltötte, pozitívan és békésen tért haza, és nagyon örült, hogy követte horoszkópját.

Huszadik napHoroszkópja szakmai előrelépést jósolt, illetve azt, hogy ez az időszak kedvez a szakmai törekvéseinek.
A szabadúszó újságírónak azonban nem jött be ez az előrejelzés, ugyanis semmi ilyesmi nem történt vele.
Harmincegyedik napSzenvedélyes zárást jövendöl a horoszkóp, vagy művészeti tevékenységben, vagy a kapcsolatában.
Ezt azonban nagyon általánosnak vélte az újságíró, kreatív munkája miatt ugyanis bármit is jelenthet a művészeti tevékenység.


Összegzésként elmondta, hamar függővé lehet válni, hiszen a horoszkópok többnyire pozitív dolgokkal kecsegtetnek. Azt pedig jó tudni, hogy a munkája és kapcsolata is jó úton halad. Egyfajta biztonságot nyújt, azoknak, akik könnyen elbizonytalanodnak. És ilyenből sok akad.