A Teréz körúti robbantó beszámíthatóságával kapcsolatban végeztek vizsgálatot, aminek most meg is érkezett az eredménye.

Elmeorvos vizsgálta meg a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. Lászlót, aminek megérkezett az eredménye, miszerint P. László beszámítható. A férfi édesapja örül az eredménynek.

P. László nevetve hallgatja a vallomásokat.Fotó: Mudra László - Origo

"A héten kaptuk meg az elmeorvosi vizsgálat eredményét. Nagyon örülök neki. Az áll ugyanis benne, hogy a fiam teljesen normális, beszámítható. És nem élményszerűen élte meg azt, amit a korábbi vallomásában mondott" - mondta a 24.hu-nak az apa. Ez azonban nem feltétlenül mutatkozott meg a tárgyalásokon, ahol meglehetősen furcsán viselkedett P. László. Volt, hogy lefeküdt aludni a vádlottak padjára. A lap erről a viselkedésről is megkérdezte az apát. "A fiam előre szólt, hogy nem akar menni, mert nem érzi jól magát. Amikor lefeküdt a padra, elvitték az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kényszer injekciós kezelésre miután már lenyugodott. Csak azt nem értem, hogy mire föl. Szerintem így akarták büntetni a történtekért" - mondta a férfi. Azt is megkérdezték az apától, hogy a fia miért nem működik együtt a tárgyalásokon. 

Normális ember valóban kiáll magáért és védekezik. De ő ilyen visszahúzódóbb típus volt már gyereknek is. Magam sem értem, mit miért tesz. Az elmeorvosi szakértő vizsgálat eredményének azonban örülök. Főleg, hogy a legutóbbi szakértői vizsgálatok közül a magasságot és mozgást kielemző antropológus és videós igazságügyi szakértői vizsgálatok is azt mutatják, hogy nem a fiam az a sapkás férfi, aki látható a rendőrségi videókon. A szakértők megállapították, hogy a felvételeken látható férfi közel tíz centiméterrel alacsonyabb, mint a fiam. Kérvényeztük a fiam szabadlábra helyezését. A bíró a hónap végére dönti el, hogy az új fejlemények tükrében jóváhagyja-e. Ha nem is bocsátják szabadon, remélem, hogy legalább házi őrizetbe kerül" - mondta a férfi.