Barátai, egykori kollégái mind abban reménykedtek, hogy Paudits Béla ezúttal is felépül betegségéből, de sajnos nem így lett. A színművész lánya látogatása után távozott az élők sorából, mindössze 68 évesen. Barátai és egykori kollégái megrendültek a hír hallatán, mindenkinek nagyon fog hiányozni.

Paudits Béla évekig küzdött betegségeivel, de az agyi infarktusából már nem tudott felépülni. 68 évesen távozott az élők sorából a színész, halálhíre megrendítette a kollégáit és a barátait is. Mind reménykedtek ugyanis a művész gyógyulásában, de sajnos ez nem következett be. Így búcsúztak tőle barátai.

Paudits Bélát siratják a barátaiForrás: Fem3

"Mélységesen lesújtott a halálhír, de a Főnök dönti el, kinek és mikor kell mennie. Biztos, hogy nagy szükség volt már rá odafent egy varietében" - mondta a BlikknekPaudits Béla jó barátja, Lajsz András. 

Nagyon fáj, hogy elment. Számomra Béla több volt mint pályatárs, egy évfolyamra jártunk, sok évadot dolgoztunk együtt a Madách Színházban. Rendkívüli képességű karakterszínész volt, kivételes énektudással, amellyel világklasszis lehetett volna, ha nem törik el benne idő előtt valami. Mély részvétem nemcsak a családnak, hanem az egész szakmának" - reagált a szomorú hírre Székhelyi József. 


"Nagyon szép intarziákat készített, a famunkákban rendkívül ügyes volt. Gyönyörűen festett. Amikor bementem az első figyelmeztetésnél a színpad mögé, Béla már ott ült. Gyönyörűen énekelt, nagyon szép vibrátóval, pedig sohasem tanult, ezt mindig mondta. Volt, hogy eltűnt, nem jött be próbára, nem tudtuk, mi történt vele. Féltettük, megijedtünk, aztán másnap bejött, és mintha mi sem történt volna, folytattuk tovább. Nagyon toleráns volt vele a színház, hosszú-hosszú ideig. Neki ezt meg lehetett csinálni. Furcsa figura, vékony dongájú fiú volt, akiről még karikatúra is készült. A soványságát is azzal magyarázta, hogy „átereszt a szíve". Ezért nem számított hosszú életre. Két végén égette a gyertyát" - emlékezett kollégájára Szerednyey Béla.

„Hallottam a hírt, kétségbe vagyok esve. Rendkívül szerettem őt! A Madách Színház természetesen saját halottjának tekinti. Nagyon régen találkoztunk utoljára. Volt egy estje a stúdióban, nem akarok pontatlan lenni, de ha jól emlékszem, 2004-ben, tizennégy éve. Nagyon visszahúzódva élt, betegen" – mondta a Borsnak  Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója.

"Nagyon szerettem őt. El sem hiszem, hogy ez történt. Jó ideje rosszul volt már, és aggódva figyeltük, ahogy egyre csak gyengül"– mondta Horváth Gyöngyi énekesnő.