Az izlandi válogatott tagjai sokak szívébe belophatják magukat, ugyanis szinte a semmiből törtek fel, és magukhoz képest óriási sikereket érnek el. Már az is nagy szó, hogy kijutottak a vb-re úgy, hogy a legtöbb labdarúgójuknak civil foglalkozása is van: egyikük például egy gyárban dolgozik, és szabit vett ki a tornára. 

Az izlandi válogatott soha nem látott sikereket ér el, hiszen történetük során először kijutottak a világbajnokságra, így ők lettek a legkisebb népességű ország, aki valaha is részvételi jogot szerzett a tornára. És nemcsak kijutottak, de nagyszerűen is muzsikálnak! Már sikerült megszorongatniuk Argentínát is úgy, hogy ott kizárólag profi labdarúgók játszanak - köztük Messi -, amíg az izlandi válogatott játékosainak legtöbbje civil foglalkozásból tartja el magát.

Birkir Már Saevarsson és MessiForrás: Getty Images


Az egyik hátvédjük, Birkir Már Saevarsson például sót csomagol egy gyárban, ha éppen nem a világbajnokságon szereli le Messi támadását. A 33 éves játékos szerint náluk teljesen normális, hogy a focistáknak van munkája is, sokkal hétköznapibb, mint az, hogy kijutottak a világbajnokságra. „Egész nap dolgozunk, és utána edzünk. Ez normális" – mondta a védő. És valóban nem egyedi az ő esete, hiszen az edzőjük például fogorvos, a kapusuk pedig filmrendező.