Néha jókat nevetünk, olykor a fejünket fogjuk, de előfordul az is, hogy a hányinger kerülget bennünket tőletek. Többféle celeb létezik ma Magyarországon – legalábbis azok közül, akik napról napra kiverik nálunk a biztosítékot. Mutatjuk, miért...

A "miért nem a munkásságomról írtok" típus

Kis országunk nagyhírű celebjeiről mást sem hallani, mint azt, hogy hogyan fogytak le, mennyit sportoltak, mit ettek. A közösségi oldalaikról ömlenek a posztok: hol bikiniben mutatják meg egyre formásabb alakjukat, hol az edzőgépen vigyorognak. A bulvársajtó mindezt megírja, ekkor még mindent lehet, hiszen ki ne szeretne fürdeni a sok dicséretben?! A cikkek hatására a közösségi oldalak is pörögnek, gyarapszik a rajongótábor, tódulnak a lájkok, potyognak az emoji-k, ennek okán pedig megsokszorozódnak a szponzorok is. Ugye, ez ellen senkinek sincs kifogása!? De mi történik, ha a sok ömlengés után egy kevésbé pozitív cikk lát napvilágot? Megjelenik egy jól elkapott lesifotó arról a bizonyos narancsbőrről vagy egy kép kifelé jövet a plaszikai sebészetről? Óriási sértődés! A kedvencünk a „Miért nem a munkásságommal foglalkoztok inkább" költői kérdése, amire röviden és tömören csak annyit mondunk:

Anyukám! Ha fele annyit foglalkoznál a munkásságoddal, mint amennyit a magamutogatással, hidd el, ez nem lenne probléma.

A "hülyeségeket beszélek, de mindenről az újságíró tehet" típus

Vajon miért van az, hogy az évek óta interjúkat osztogató celebek a mai napig nem tanultak meg rendesen (értsd okosan) beszélni? A celebvilágban parádézva, sajtóeseményekre, szupercsajos gálákra járva, ahol az újságírók és a mikrofonok csak úgy teremnek, még mindig nem sikerült elsajátítaniuk a zent:

Amiről nem szeretnék beszélni ország-világ előtt, arról nem is beszélek.

De beszélnek. Nem is akármikről, és nem is akárhogyan. Később pedig, ha mindez megjelenik, fel vannak háborodva. Jön a mentegetőzés: a „nem is ezt mondtam" vagy a „nem is így mondtam". Rossz hírünk van: pontosan így mondtad. De ha nem ezt akartad viszonthallani, miért nem gondolkoztál, mielőtt beszélni kezdtél volna? (Jaaa, hogy félrészeg voltál, mert a rendezvényen ingyen volt a pia?!)

(Illusztráció)Forrás: Shutterstock

A "gyerekem tabu, de azért lépten-nyomon mutogatom" típus

A lista harmadik helyét érdemelte ki celebjeink azon szűk tábora, akik ugyan fennhangon hirdetik: „én nem csinálok bazári majmot a gyerekemből!", mégis megteszik. Az álszentség kiskirályai a közösségi oldalaikon gyűjtenek rajongókat, lájkokat egy-egy friss fotó közzétételével és rekordsebességgel rohangálnak a gyerkőccel a reggeli tévéműsorokba. De amint egy újság oldalán visszaköszön a kisded képmása, máris perrel fenyegetőznek. Jó hírünk van: mindez viszonylag egyszerűen kiküszöbölhető.

Ne használd gyerekmutogatásra a rajongói oldaladat, és ne cipeld a gyereket tévéműsorokba. Szerencsére nem muszáj! Ha viszont megteszed, ne csodálkozz!

A kedvencünk ebben a témában a celebpár, akik babát várnak és nem hajlandóak elárulni sem a gyerek nemét, sem a születés időpontját, de naponta tolják az arcunkba a „csodaszépen gömbölyödő kismamapocak" fotóját. És végül a non plus ultra: akiknél az esküvő, a terhesség, a megszületett kisbaba egészen addig tabu, amíg egy magazin súlyos milliókat fizet a képekért. Végül is érthető, hiszen valamiből élni is kell... ugye?!

Az "én mindenkit fikázhatok, de rólam egyetlen rossz szót sem írhattok" típus

Számos olyan műsorvezető dolgozik képernyőn vagy éppen ül mikrofon előtt, aki nem fél hangot adni a véleményének. Ők büntetlenül szidhatják celebtársaikat, mondhatnak véleményt újságírókról, sajtótermékekről, gúnyolhatnak gyakorlatilag bárkit. De abban a pillanatban, ahogy a puska csöve visszafordul, a legzordabb ügyvédi felszólítást küldik a legkülönbözőbb verzióban: becsületsértésért, hitelrontásért. Drága barátaim! Erre aztán már igazán nem találunk szavakat... Illetve de, találunk. De nem akarjuk leírni őket. Kinek hiányzik még egy per?

(Illusztráció)Forrás: Shutterstock

Az "azonnal vegyétek le azt az előnytelen fotót rólam" típus

Az egyik legnagyobb kedvenc a lenőtt póthajjal, gyűrött ruhában nyilvános rendezvényen megjelenő, amúgy ízig-vérig csitti-fitti celebmamik tábora. Ők azok, akik nem átallnak egy buli után kialvatlanul megjelenni egy rendezvényen (hiszen fizetnek érte), majd a róluk készült fotó láttán zaklatni a szerkesztőket:

Ha nem veszed le azonnal azt a képet, beperellek!" De miért? Mert készült rólad egy előnytelen fotó egy nyilvános helyen?
Nem vagyok közszereplő!" Nem? Tévéműsort vezetsz, többszázezres rajongótáborod van a közösségi oldalon és naponta vadidegen embereknek mutogatod, hogy mit eszel, mit iszol...
Azonnal vedd le a képet!" Tudod, mit!? Jó fejek leszünk, levesszük. De csak mert nagyon szeretünk!