A magyar férfit, Pétert 40 évvel ezelőtt követte hazáig egy gyerekgyilkos, de csak felnőttként, a tévéből tudta meg, mekkora veszélyben is volt valójában.

Felnőttként is sokszor kísértette Pétert az a sápadt, beesett arcú férfinak a képe, aki egyszer hazáig követte őt, amikor még kisiskolás volt. Tizenhárom évesen Budán a suliból hazafelé tartva vette őt üldözőbe a rémisztő férfi.

Kisfiúként egy gyerekgyilkos követte hazáig Pétert - Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

"Egy másik iskolával szemben álldogálva a Déli pályaudvar közelében szúrt ki. Visszanéztem a szemem sarkából, azonnal éreztem, hogy követ. Gyorsabbra vettem a tempót. Nem volt senki az utcán, ezért nem lett volna értelme kiabálnom. Csak a pár méter előnyömnek és a gyorsaságomnak köszönhettem, hogy nem kapott el, de egészen hazáig követett. Hihetetlen szerencsém volt, mert megtévesztette, hogy a házunkban nemcsak a lépcsőházból nyíltak lakások, hanem az udvarban is volt három. Egy pillanatra szem elől tévesztett, felment az első emeletre, és mire meglátott a magasföldszinti ajtónk előtt, édesapám szerencsére ajtót nyitott nekem. Nagyon elszánt lehetett, mert még ekkor sem tágított. Úgy tett, mintha a szomszédhoz szeretne becsöngetni. Apám aztán kiment, de a férfi ekkor meglódult, és apu nem tudta elkapni" – osztotta meg a történetét Péter a Borssal. Soha többet nem mert azon az útvonalon hazamenni, pedig a férfi nem bukkant fel többször. Gyermekként sokszor volt azonban rémálma az idegen miatt, de csak felnőttként, egy tévéműsorból jött rá, ki is volt az üldözője. Pár éve gyermekgyilkossági ügyekről beszélgettek az egyik bűnügyi műsorban egy 80-as években híressé vált nyomozóval, aki a felvételek közben lapozgatta régi ügyei aktáit. „Egyszer csak ott volt az az arc, amit ezer közül is felismernék, hiszen az ajtónk előtt nézett a szemembe majdnem 40 éve" – mondta Péter. A műsorból ugyan nem derült fény az illető nevére, a lap kiderítette, hogy valószínűleg Bencsik László lehetett a követője, aki 1982 januárjában megfojtott egy 8 éves kisfiút egy tízemeletes újpesti panelház tetőkijáratánál. Az újpesti gyermekgyilkost halálra ítélték és kivégezték, így Péter szerencsére nem is találkozhatott volna vele többet.