Székhelyi József küzdött a rák ellen, élni akart családja és a közönség miatt, de sajnos nem tudta legyőzni a betegséget. A színművész utolsó hetit nyaralással töltötte, ott készült róla az utolsó fotó..

Székhelyi József sokaknak fog hiányozni, mindenki azért szurkolt, hogy meggyógyuljon a színész. Ő maga is azon volt, hogy még sokáig a családjával és a színpadon lehessen, de sajnos a betegség legyőzte őt, hiába küzdött keményen. Utolsó heteiben nyaralni volt családjával Horvátországba, ahová egyik fiatal kollégája, Pál Tamás is kutazott, hogy meglepje a színészt. Kettejükről közös fotó is készült ott, ami az utolsó kép Székhelyiről. 

Székhelyi József végig küzdött a betegség ellenForrás: [origo]


A családjával és a barátaikkal utaztak el Horvátországba, Trogirba pihenni, töltődni, erőt gyűjteni. Amikor mesélt erről, mondtam neki, hogy mennyire mennék én is. Hát gyere, mondta mosolyogva, de nem tudtam, rengeteg dolgom volt. Aztán felszabadult két napom, és a feleségével megbeszéltük, hogy meglepem. Nagyon örült, hogy elutaztam hozzá. Elképesztő boldogságot, hálát és megtiszteltetést éreztem, hogy így beengedett az életébe, hogy szinte befogadott a családjába. Rengeteget beszélgettünk az életről, a színházról"
- mesélte a Blikknek Pál Tamás, aki azt is elárulta, Székjelyi folyamatosan készült a következő fellépésére. Minden erejét próbálta összeszedni, fontos volt számára, hogy erős maradjon a gyerekei és a nézők miatt. Mert mindig rájuk gondolt. Az utolsó két előadásán is, amikor szintén a Mr. Greent játszottuk Veresegyházán. Az egyiken a második felvonás alatt leszakadt az ég, de a nézők maradtak, mert látni akarták. És ő úgy játszott, mintha semmi baja nem lenne, mert ahogy mondta, a karaktere nem volt rákos. Állva tapsolták, de ő jött le a színpadról. Mint kiderült, azért nem akarta sokáig ünnepeltetni magát, hogy ne ázzanak tovább az emberek" - árulta el a színész. Annyira szerettem volna, ha megtörténik a csoda. Nem csak magam miatt, de a családja, a barátai és a közönsége miatt. Nagyon fog hiányozni" - mondta még Tamás. Ott készült a művészről az utolsó fotó, melyet ide kattintva nézhetsz meg