Víz, vizelet és más folyadékokat is talált már a személyzet a szállodák minibárjaiban lévő üvegekben. A spanyolországi Costa Blancán található szállodák most szankciókat vezetnek be. 

A kutatás azt mutatja, hogy főként a brit turistákra jellemző az, hogy a szállodák minibárjaiban található italokat elfogyasztják, majd más folyadékkal töltik fel az üvegeket. Ez jelenthet vizet vagy akár vizeletet is. Háromból egy turista ugyanis elismerte, hogy töltötte már fel a palackokat vízzel, vizelettel vagy más folyadékkal. 

Lázadnak a minibár ellen a spanyol szállodásokForrás: Shutterstock/ John And Penny

A Metro cikke szerint a spanyolországi Costa Blancán most szankciókra készülnek. Egy 2015-ös szabálymódosítás értelmében ugyanis már nem kötelező szolgáltatás a minibár. Úgy döntöttek tehát, hogy ezentúl nem lesz a szobákban, a vendégeknek a bárban vagy a kihelyezett automatákból kell fogyasztania. 

A szóvivő elárulta, hogy szerencsére a személyzetnek eddig mindig sikerült kiszúrnia a feltöltött üvegeket. De gyakran előfordul az is, hogy a vendégek törölközőket lopnak, vagy a reggeli büféasztal kínálatát viszik el és fogyasztják egész nap.