Néhány trükkel tovább állnak el a zöldségek és a gyümölcsök a hűtőben

Forrás: Thinkstock -
hűtő fűszernövény tartósítás zöldség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg zöldség és gyümölcs végzi a szemetesben, mert megbarnul, megromlik, így már nem esszük meg. Ám van néhány egyszerű trükk mellyel, tovább eltarthatók az ételek. 

A Daily Mail cikkezett arról, hogy háziasszonyok osztották meg tippjeiket a zöldségek és gyümölcsök tartósításáról. Mindenkinek megvan a maga trükkje, és közülük sok igazán hasznos.

A leveszöldségek tartósításánál például sokan nem elégednek meg azzal, hogy a hűtőszekrény fiókjába teszik, hanem szemenként vagy darabolva kisebb műanyag dobozokba teszik őket, majd felengedik vízzel. Azt mondják, ez az egyik legjobb módja, hogy több nappal tovább álljon el például a zellerszár, vagy egy kicsit felfirssüljön. A vizet azonban érdemes naponta cserélni.

Így tovább tarthatók el a zöldségek és gyümölcsök Forrás: Thinkstock

Ugyanilyen hasznos trükk lehet, ha a vágott fűszernövényeket egy pohár vízbe tesszük, így akár még nőhetnek is. A vizet itt is naponta kell cserélni.

Sokan a banánt is a hűtőben tartják, ám így sem kerülhető el, hogy meg ne barnuljon. De ha egy kis alufóliába tekerjük a fürt végét, akkor tovább tartósíthatjuk, és pénzt is spórolhatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.