Rengeteg zöldség és gyümölcs végzi a szemetesben, mert megbarnul, megromlik, így már nem esszük meg. Ám van néhány egyszerű trükk mellyel, tovább eltarthatók az ételek. 

A Daily Mail cikkezett arról, hogy háziasszonyok osztották meg tippjeiket a zöldségek és gyümölcsök tartósításáról. Mindenkinek megvan a maga trükkje, és közülük sok igazán hasznos.

A leveszöldségek tartósításánál például sokan nem elégednek meg azzal, hogy a hűtőszekrény fiókjába teszik, hanem szemenként vagy darabolva kisebb műanyag dobozokba teszik őket, majd felengedik vízzel. Azt mondják, ez az egyik legjobb módja, hogy több nappal tovább álljon el például a zellerszár, vagy egy kicsit felfirssüljön. A vizet azonban érdemes naponta cserélni.

Így tovább tarthatók el a zöldségek és gyümölcsökForrás: Thinkstock

Ugyanilyen hasznos trükk lehet, ha a vágott fűszernövényeket egy pohár vízbe tesszük, így akár még nőhetnek is. A vizet itt is naponta kell cserélni. 

Sokan a banánt is a hűtőben tartják, ám így sem kerülhető el, hogy meg ne barnuljon. De ha egy kis alufóliába tekerjük a fürt végét, akkor tovább tartósíthatjuk, és pénzt is spórolhatunk.