A kor, a hangszín és az észbeli képességek is számítanak Alekosznak, aki még mindig az igazi keresi. Ám ezek a dolgok nem úgy nyomnak a latba, ahogy azt a legtöbben gondolnánk. 

Fájlalja Nagy Alekosz, hogy nincs mellette a megfelelő társ, így járja az országot, hogy megtalálja az igazit. Keresi a tökéletes nőt, aki majd leveszi a lábáról. Gondolhatnánk, hogy ennyi keresés után lejjebb adott igényeiből, ám ez nem így van. 

Korosztályként a 18 - 21 éveseket, a 35-42 éveseket jelölte meg. Hogy miért, az egyelőre rejtély. Úgy tűnik, az önállóság sem jöhet szóba: 

"Agya legyen, de ne túl sok. A butaság ugyanis vonzó. Persze annyi legyen, hogy fölmérje, Alekoszról van szó. Magas iskolai végzettséget nem igényelek. A kisugárzás a fontos! Irányítható, terelgethető típus legyen. Tervei, életcélja ne legyen. Azt majd én alakítom ki benne" - írja Facebook-bejegyzésében Alekosz, aki a füleit is kímélni szeretné. "Legyen lágyhangú, csöndes és simulékony. Odaadó. Ha úgy adódik, az első randin adja oda magát. Legyen tisztában vele, hogy 24 óra alatt nem változik semmi. Mi változna. Legyen rám büszke! Barátnők ellenvéleményére ne hallgasson. Csak engem akarjon" - folytatja a volt valóságshow-szereplő.

Úgy tűnik, hogy eddig Székesfehérváron és Dunaújvárosban kereste az igazit, most pedig Tatabánya következik.