Még 1973-ban történt az az eset, amikor 2 férfi azt állította, hogy horgászás közben elvitték őket az UFO-k egy rövid vizsgálatra. Az esteről könyvet is írtak. 

Az USA-ban, Mississippi államban, Pascagoulában, 1973. október 11-én történt az eset, amikor két horgász azt állította, hogy földönkívüliek jelentek meg a folyóparton, ahol horgásztak. Az esetről könyvet is írtak. 

Azt állítják, 3 robotszerű lény szállt ki a focipálya nagyságú csészealjból, majd megvizsgálták őket egy "elektronikus szem" segítségével - írja a Napi UFO.hu. Charles Hickson és az akkor 19 éves Calvin Parker azt mondták, hogy igencsak megrémültek a találkozáskor, aztán mégis ellazultak. Az idegenek pedig képesek voltak lebegni körülöttük. 

A történet érdekessége az, hogy miután visszaszállították őket a vízpartra, azonnal a rendőrségre siettek. A törvény őrei nem hittek a két horgásznak, alávetették őket hazugságvizsgálatnak, figyelték beszélgetéseiket, de nem tudták őket hazugságon kapni. A cikk szerint Allen Hynek, aki korábban a légierő UFO-tanácsadója volt, hitelesnek ítélte beszámolójukat.