Freddie Mercury nagyon szerette a fényűző és gátlásoktól mentes bulikat, ahol bizony bőven volt kábítószer, ital, nők és férfiak.

Habár elképesztően híres volt, Freddie Mercurynak mégis sikerült sok mindent titokban tartania, például a féktelen bulijait és a hírességekkel folytatott viszonyait. Az énekes inkább a férfiakkal folytatott kalandjairól volt híres, ám nők is megfordultak az ágyában szép számmal, köztük híres modellek és színésznők.

Freddie MercuryForrás: WireImage/This content is subject to copyright./Steve Jennings

Lesley-Ann Jones életrajzíró szerint, aki sokszor volt a Queen mellett, többféle Freddie létezett, és két végén égette a gyertyát. A bulijai pedig messze földön híresek voltak, tele kokainnal és meztelen pincérnőkkel. A 41. születésnapjára például 700 vendéget hívott, köztük olyan hírességeket, mint Kylie Minogue, Bon Jovi és Boy George. Összesen 350 üveg pezsgő fogyott el, és több mint 200 pohár tört el.

Freddie Mercury szeretett bulizniForrás: DPA/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Db

A celebek mellett előkelőségekkel is tartotta a kapcsolatot, ott volt például Diana hercegné, akivel nagyon jóban voltak. A titkos kalandjait, amelyeket híres nőkkel és férfiakkal folytatott valószínűleg örökké homály fedi majd, de volt olyan nő azért, akit felvállalt a nyilvánosság előtt. Két igazán nagy szerelme volt: Mary Austin és Barbara Valentin. A szívét azonban csak Marynek sikerült elrabolnia, megismerkedésük után öt hónappal már össze is költöztek. Szerelmük hat évig tartott, Mercury a feleségének is nevezte Austint, holott hivatalosan sosem kötöttek házasságot. Az énekes 1976-ban vallotta be élettársának, hogy a férfiakat szereti, és itt véget is ért a kapcsolatuk. Nem váltak el haraggal, Austin megkönyebbült, mert az utolsó két közös évük alatt már érezte, hogy Freddie megváltozott. Mercury később úgy nyilatkozott, hogy soha egy szeretőjét sem tudta úgy szeretni, ahogy Maryt, egy férfiba sem tudott úgy beleszeretni, ahogy Austinba. A Queen frontembere egészen haláláig kapcsolatban maradt a nővel, végrendeletében sem feledkezett meg róla. Mary Austin ma 67 éves, visszavonultan él, a nyilvánosságot kerüli.

Freddie Mercury (1946–1991) és Mary Austin 1986-banForrás: Getty Images/Dave Hogan

Freddie-nek egyetlen férfival volt hosszabb kapcsolata: a fodrászával, Jim Huttonnal egészen a haláláig együtt voltak.