A magyar nézői szavazatok alapján a 2018-as MTV Europe Music Awards hazai győztese a Follow The Flow, így november 4-én ők képviselhetik Magyarországot a nemzetközi díjak átadóján, Bilbaóban. A nagyszabású gálát és az azt megelőző bejelentkezést a vörös szőnyegről a magyar zenecsatorna élőben közvetíti.

A magyar MTV nézői október 4. és 29. között adhatták le szavazatukat kedvencükre, a Wellhello, a Halott Pénz, a Margaret Island, a Follow The Flow és Caramel egyaránt esélyesként indult az elismerésért.

A összesítés alapján az öt jelölt közül az EMA 2018-as magyar nyertese a Follow The Flow lett. A hazai hiphopszférából már korábban is nagy ismertségnek és elismertségnek örvendő Fura Csé, BLR és Szakács Gergő alkotta formáció izgalmas, üde színfoltja a magyar zenének, a srácok tehetséges és alkotni vágyó zenészekkel kiegészülve hozzák a jobbnál jobb dalokat. A leghíresebb számuk, a 2018 tavaszán megjelent Nem tudja senki klipjét közel huszonnyolcmilliószor nézték meg, és számtalanszor hallhatja a közönség a rádióban is. Az együttes nemcsak a díjat nyerte el a nézői szavazatok alapján, hanem ők képviselhetik Magyarországot a nemzetközi díjátadón, Bilbaóban.

Forrás: RedLemon

A 2018-as MTV EMA november 4-én, vasárnap este kilenc órakor kezdődik a Bilbao Exhibition Centre-ben, a spanyolországi Barakaldóban. Az év egyik legmeghatározóbb zenei eseményének műsorvezetője nem más lesz, mint az Oscar-díjra is jelölt színésznő és énekes-dalszerző, Hailee Steinfeld. Fellép Nicki Minaj, a Grammy-díjas Alessia Cara, valamint Marshmello és Anne Marie is. Lindsay Lohan és Ashlee Simpson díjátadóként érkeznek, és egy vadonatúj díj, az MTV EMA Generation Change Award is gazdára talál az este folyamán. 2018-as MTV European Music Awards Global Icon díjának idei győztese, Janet Jackson nemcsak a díjat veszi majd át, hanem egy különleges válogatással is készül a legnagyobb slágereiből. Az MTV EMA a világ minden pontján több mint 180 ország rajongói számára nyújt páratlan, több platformon is elérhető élményt. A nemzetközi díjátadó gálát élőben, magyar idő szerint 21 órakor szurkolhatják végig a televíziónézők a magyar MTV-n, de a vörös szőnyeges bejelentkezés már 20 órakor kezdetét veszi. A nemzetközi versenyben november 3-án éjfélig szavazhatnak a rajongók kedvencükre az mtvema.com oldalon.