Megbüntette az NMHH a TV2-t, az RTL Klubot és a Tilos Rádiót

Forrás: RTL Klub -
TV2 NMHH RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állampolgári bejelentés nyomán büntetést kapott a TV2, az RTL Klub és a Tilos Rádió az NMHH-tól. 

Állampolgári bejelentés nyomán, a médiatörvény korhatár-besorolási rendelkezéseinek megsértése miatt a Médiatanács 6 millió forint bírság megfizetésére kötelezte az RTL Klub szolgáltatóját a Szenzációs Négyes című műsorszámának szeptember eleji, első adása miatt. A testület megállapította, hogy ugyan a produkció nem szexuális témát dolgozott fel, a szereplők tánca mégis vulgáris módon utalt a nemiségre, a műsorvezetőtől, a zsűri tagjaitól és a többi szereplőtől pedig szexuális utalások hangzottak el. Így a szolgáltató által 12 éven aluliaknak nem ajánlott műsorszám káros hatással lehetett a 16 évnél fiatalabbak, legfőképpen a 12-14 éves gyermekek – ahogy a médiatörvény fogalmaz – szellemi, erkölcsi vagy fizikai fejlődésére, tehát túl megengedő volt a korhatár-besorolás.

Forrás: RTL Klub

Szintén állampolgári bejelentés alapján a TV2 szolgáltatójának 1,25 millió forint bírságot állapított meg a testület a szeptember közepén közzétett Valami Amerika 3 című műsorszám korhatár-besorolása miatt. A filmet a tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott kategória helyett a tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolnia a szolgáltatónak, mivel többek között a megjelenített verbális és fizikai erőszakot tartalmazó jelenetek, szexuális utalások, valamint a halmozottan előforduló durva, trágár nyelvezet miatt az alkalmas a 12-16 éves korosztály személyiségfejlődésének kedvezőtlen befolyásolására. Ennek megfelelően mindkét műsorszámot csak 21 óra után tehették volna közzé.

Forrás: Wlcsek András

Ugyancsak állampolgári bejelentés nyomán szabott ki bírságot a testület a körzeti közösségi Tilos Rádió szolgáltatójára is, mert az egy szeptemberi adásnapon a Páholy című műsorszámát korhatár-megjelölés nélkül tette közzé, holott a műsorszám tartalma szintén „16 éven aluliaknak nem ajánlott" besorolást tett volna indokolttá. Az adásban elhangzott szexuális utalások, a halmozottan előforduló durva, trágár nyelvezet, valamint az alkoholfogyasztás, a társadalmilag nem elfogadott szokások népszerűsítése miatt a grémium 75 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a rádió szolgáltatóját, amely az eljárásban elismerte a jogsértés tényét.

ValóVilág: VV Csoki és Krisztián elhagyták a villáthttp://www.life.hu/sztarok/20181123-valovilag9-vv-csoki-es-krisztian-elhagytak-a-villat.htmlKinti programon vett részt a ValóVilágban Krisztián és Csoki. TV + SztárokYoutube-videóban magyarázza a kiesését VV Radicshttp://www.life.hu/sztarok/20181123-youtubevideoban-magyarazza-a-kieseset-vv-radics.htmlLevelet kaptak a villalakók. Kiderült, VV Vivi örökölte Radics szuperképességét, valamint az is, mit üzent a műsor első kiesettje szexpartnerének. Nos, ez teljesen más, amit Youtube-videójában állít. TV + SztárokA Life.hu olvasói Erát küldenék vissza a ValóVilág-villába a párbajrólhttp://www.life.hu/sztarok/20181118-a-lifehu-olvasoi-erat-kuldenek-vissza-a-valovilagvillaba-a-parbajrol-vasarnap-este.htmlAmíg a ValóVilág hivatalos szavazásának állása szerint alig van különbség az Erára és Radicsra leadott voksok száma között, addig ti, a Life.hu olvasói (20.00-ig, ami persze az este folyamán még változhat) 80 százalékban a szőke lányt várjátok vissza. TV + SztárokValóVilág: újra egymásra talált Radics és Vivi (18+)http://www.life.hu/sztarok/20181118-valovilag9-ujra-egymasra-talalt-radics-es-vivi.htmlAhogy megírtuk, Vivien a beköltözésekor szinte azonnal ágyba bújt Radiccsal. Ez után elmérgesedett közöttük a helyzet, most azonban újra egymásra találtak. TV + SztárokEzért lépett ki Fodor Zsóka, azaz Magdi anyus a Barátok köztbőlhttp://www.life.hu/sztarok/20181118-ezert-lepett-ki-fodor-zsoka-azaz-magdi-anyus-a-baratok-kozt-sorozatbol.htmlA Barátok közt egykori sztárja, Fodor Zsóka közel tíz éve lépett ki a sorozatból. Most döntése okáról beszélt. TV + SztárokSzavazz: Radics vagy Era térjen vissza a ValóVilág-villába ma este!http://www.life.hu/sztarok/20181118-radics-vagy-era-terjen-vissza-a-valovilagvillaba-ma-este.htmlA párbajozók "munkásságától" és jellemrajzától most eltekintünk, de ha nézed az RTL 2 valóságshow-ját, tuti határozott véleményed van arról, hogy Erának vagy Radicsnak kellene-e visszatérnie a villába. Szavazz, te melyiküket látnád továbbra is szívesen játékban! TV + Sztárok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.