Habár már leszámolt élete azon részével, Michelle Lyons sosem fogja elfelejteni a kivégzőkamrák szagát: majdnem 300 ember halálának volt szemtanúja. 

Majdnem 300 ember halálát nézte végig a most 42 éves Michelle Lyons. A texasi bűnügyi újságírót mindig kísérteni fogják a halálsoron látott képek és a kivégzőkamrák szaga.  Az első kivégzés, amelyet végignézett, 1998-ban volt, de nem sok konkrétumra emlékszik belőle, később azonban minden egyes alkalommal részletes jegyzeteket készített a bűnözőkről, arról, hogy mit mondtak, és hogy a családjuk sírt-e, amikor bekövetkezett az elkerülhetetlen.

Michelle Lyons 280 ember kivégzését láttaForrás: Michelle Lyons

Később, amikor már a minisztériumnak dolgozott szóvivőként, még közelebb került az elítéltekhez. Interjúkat készíthetett velük, és láthatta őket a halálukat megelőző órákban. „Néhányan idegesek és csendesek voltak, néhányan láthatóan féltek. Mások pedig dühösek voltak" – mondta Michelle, akit egyre jobban megviselt a munkája, főleg, miután anya lett. Torokszorító volt látni, ahogy az anyák felkészülnek, hogy végignézzék saját gyermekük halálát"  – mondta Michelle, aki bűnösnek érezte magát, ha megsajnálta a foglyokat. Összesen 280 embert látott meghalni, és ez sokáig kísértette. Habár ma már valamennyire sikerült megbékélnie a múltjával - írja a The Sun