Csuja Imrét máig mardossa az önvád a kamasz fia öngyilkossága miatt

Fotó: Adrián Zoltán - Origo -
öngyilkos Csuja Imre gyász öngyilkosság D. Tóth Kriszta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csuja Imre őszintén vallott D. Tóth Krisztának az Elviszlek magammal című műsorban élete legnagyobb tragédiájáról, kamasz fia öngyilkosságáról, és a történteket kísérő önvádról is.

Csuja Imrét D. Tóth Kriszta egy tévéfelvételről fuvarozta második otthonába, az Örkény Színházba. Útközben Csuja Imre elmesélte, hogy első fontosabb filmes szerepét, a Hosszú alkony buszsofőrét egy véletlennek és a rendező bizonytalanságának köszönhette. Janisch Attilának ugyanis egy szinkronos haverja ajánlotta a szerepre Imrét.

Te, itt mászkál a Csuja, hívd már be" – tanácsolta a rendezőnek a barát, ő pedig tett egy próbát a színésszel. „De ahogy később megtudtam, kicsit hitetlen volt – mesélte Imre. – Aztán, amikor az első jelenet próbája megtörtént, és odaszóltam a Törőcsik Marinak, hogy »Jöjjön már, magára várunk!«, Attila kiesett a képből, és elvetődött a busz előtt, ott fetrengett a földön a nevetéstől..."

Törőcsik Mari pedig úgy értékelte Imre első megszólalását, hogy „ez k*rva jó". De Imre nemcsak első filmszerepét, hanem – saját bevallása szerint – hosszú házasságát is a szerencsének köszönheti. Árvay Zsuzsa szinkronrendező a színésznek egyszerre a felesége és a legjobb haverja is. A csaknem négy közösen eltöltött évtized alatt azonban nem csupán szerencsés időszakaik voltak. A házaspár hatalmas tragédiát is átélt; a pár egyik gyermeke kamaszkorában depresszió miatt öngyilkos lett. Csuja Imre hosszú évekig képtelen volt beszélni a nyilvánosság előtt a veszteségről.

Azért kezdtem el, hogy az emberek okuljanak a történetünkből. Ha érzik, hogy valami nem stimmel, azonnal a legjobb szakemberhez kell fordulni. Van bennem egy önvád, hogy nem a megfelelő szintű hozzáértő emberhez fordultunk, hanem nevelési tanácsadással kezdtük, és ez nem volt elég" – vallotta be a színész, hozzátette: az, hogy beszélt róla, segítette a tragédia feldolgozását. Ahogy az is, hogy néhány szerepében a színpadon ki tudja adni a fájdalmát.

Beszélgetünk róla sokat otthon is. Én – a feleségemmel szemben – bizonyos darabokban ki is tudom játszani magamból, ki tudom énekelni magamból. Én tudatosan nem tudok sírni a színpadon. Tudom, hogy van valami technika, amivel be lehet csapni a nézőt. De azt soha nem szoktam forszírozni, mert látszik. Viszont ezek a spontán dolgok kihozzák, az meg megállíthatatlan."

Marsi Anikó mankóval és kerekesszékkel közlekedik combcsonttörése után: alig tud mozognihttp://www.life.hu/sztarok/20190328-marsi-aniko-mankoval-kozlekedik-combcsonttorese-utan.htmlMarsi Anikó nem pihent sokáig combcsonttörése után, amint lehetett, újra munkába állt, habár a mozgás nehezére esik. TV + SztárokOrigoMeghan hercegnének gúnynevet adott a személyzethttp://www.life.hu/sztarok/20190328-meghan-hercegnenek-gunynevet-adott-a-szemelyzet.htmlA brit bulvárlapok meglepően sokat cikkeznek Meghan hercegné személyzeti ügyeiről. Most arról írnak, hogy az alkalmazottai durva becenevet adtak neki. TV + Sztárok--Bódi Sylvi meztelenül fürdőzik - Fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20190328-bodi-sylvi-meztelenul-furdozik.htmlBódi Sylvi nagyon érzéki fotót tett közzé Instagram-oldalán: teljesen meztelen. TV + SztárokOrigoCurtis úgy érzi, tiszta tud maradni, pedig folyamatos a kísértéshttp://www.life.hu/sztarok/20190328-curtis-ugy-erzi-tiszta-tud-maradni-pedig-folyamatos-a-kisertes.htmlCurtis hathetes elvonón vett részt, és most teljesen tiszta. Hiszi, hogy ez a folyamatos kísértés ellenére így is marad. TV + SztárokOrigoKaty Perry az asztal alá bújva zokogott, miután megkérték előtte egy lány kezéthttp://www.life.hu/sztarok/20190327-katy-perry-az-asztal-ala-bujva-zokogott-miutan-elotte-kertek-meg-egy-lany-kezet.htmlLánykérésnek lehettek szemtanúi az American Idol nézői. A tehetségkutató zsűritagja, Katy Perry sírva is fakadt. TV + Sztárok--Survivor Alexandrára vetett szemet Colin Farrellhttp://www.life.hu/sztarok/20190327-survivor-alexandrara-vetett-szemet-colin-farrell.htmlA Survivor egykori játékosa, Alexandra elárulta, ő volt az egyik táncos a Dumbo című filmben. Állítólag a szépségén még Colin Farrell szeme is megakadt. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.