Még nem dőlt el, hogy a téli vagy a nyári időszámítást választjuk

Forrás: MTI/Ujvári Sándor -
nyári időszámítás választás óraátállítás téli időszámítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, hogy 2021-től nem kell átállítanunk az órát, ám addig el kell dönteni, hogy a téli vagy a nyári időszámítást szeretnénk. Ebben a kérdésben itthon még nem határoztak. 

Az Európai Parlament elsöprő többséggel szavazta meg az óraátállítás eltörlését. 2021-től tehát nem kell törődnünk a nyári vagy a téli időszámítással, addigra azonban minden tagállamnak el kell döntenie, hogy melyiket tartaná meg. Azok az uniós országok, amelyek a nyári időszámítás megtartása mellett döntenek, 2021 márciusában állítanák át utoljára az órát, a téli időszámítást preferálók pedig 2021 októberében.

Nem lesz több átállítás Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Az EuroNews megkérdezte a Miniszterelnökséget, eldöntötték-e már, hogy melyik időszámítást szeretnék, habár még bőven van idő 2021-ig. „A kormány egyelőre nem foglalkozott a kérdéssel. A magyar emberek véleményét figyelembe véve, a későbbiekben kíván dönteni az ügyben" – válaszolták a megkeresésre, ugyanakkor az MTI szerint a sajtóhírek arról szólnak, hogy Magyarország, valamint Belgium, Ciprus, Franciaország, Lengyelország és Portugália a nyári, Dánia, Finnország és Hollandia viszont a téli időszámításra való átállást támogatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.