Úgy tűnik, hogy 2021-től nem kell átállítanunk az órát, ám addig el kell dönteni, hogy a téli vagy a nyári időszámítást szeretnénk. Ebben a kérdésben itthon még nem határoztak. 

Az Európai Parlament elsöprő többséggel szavazta meg az óraátállítás eltörlését. 2021-től tehát nem kell törődnünk a nyári vagy a téli időszámítással, addigra azonban minden tagállamnak el kell döntenie, hogy melyiket tartaná meg. Azok az uniós országok, amelyek a nyári időszámítás megtartása mellett döntenek, 2021 márciusában állítanák át utoljára az órát, a téli időszámítást preferálók pedig 2021 októberében.

Nem lesz több átállításForrás: MTI/Ujvári Sándor

Az EuroNews megkérdezte a Miniszterelnökséget, eldöntötték-e már, hogy melyik időszámítást szeretnék, habár még bőven van idő 2021-ig. „A kormány egyelőre nem foglalkozott a kérdéssel. A magyar emberek véleményét figyelembe véve, a későbbiekben kíván dönteni az ügyben" – válaszolták a megkeresésre, ugyanakkor az MTI szerint a sajtóhírek arról szólnak, hogy Magyarország, valamint Belgium, Ciprus, Franciaország, Lengyelország és Portugália a nyári, Dánia, Finnország és Hollandia viszont a téli időszámításra való átállást támogatja.