Szabó Simon színész lerántotta a leplet a függőségéről: erről a szenvedélyéről még a legnagyobb hajtás közepette sem tud lemondani.

Egymást érik a próbák és az előadások Szabó Simon életében, aki az utóbbi időben örül, ha egy lélegzetvételnyi ideje marad a sok munka mellett. A színész persze egyáltalán nem bánja ezt, hiszen pontosan tudja, mi az, ami a legmunkásabb időszakban is feltölti, kikapcsolja. Ez már több mint szeretet, ez függőség.

Függőségéről vallott Szabó SimonFotó: Hirling Bálint - Origo

Most a Centrál Színház az otthonom, de ha tehetném, a szívem máshova húzna. Van egy állandó »szívhúzásom«, a Mátra. Én igazi Mátra-függő vagyok, a hétvégén is ott jártam az édesanyámmal és a két gyerekemmel. Nagyon szeretnék ott egy kis házat. Még nem jött össze sajnos, de ami késik, az nem múlik” – mesélte lelkesen a Kalandozóban a színész, aki az olasz ételekről is hasonló szenvedéllyel tud mesélni. Mindez nem meglepő, hiszen nagymamája olasz származása miatt igencsak meghatározóak Itália ízei a számára. Nagymamám olasz, így nálunk megvolt a kettőség, a magyar konyhába fúzionált olasz konyha. Volt otthon körömpörkölt, de pasta suta is, amit sokan úgy ismernek, hogy bolognai. A polentától a gnocchin át egészen a csirkepörköltig és a húslevesig, minden volt nálunk. Nagymamám mindig igazi 'terülj, terülj asztalkámmal' lepett meg, igazi olasz 'mamma' volt. Sikerült ezt a kettősséget továbbadnom a családomnak is, a gyerekeim ugyanis megőrülnek az olasz kajákért is. A kislányom tésztát eszik tésztával, a sima tésztánál neki nincs jobb” – mondta Szabó Simon.