Rákóczi Feri és családja Srí Lankán nyaraltak, amikor terrortámadások érték az országot. A rádiós elmondta, hogyan élték meg a borzalmakat.

Rákóczi Feri és családja éppen Srí Lankán voltak, amikor megtörténtek a terrortámadások. Több mint 250 áldozatot követeltek a merényletek. A rádiós és családja megdöbbenve hallgatták a híreket, és nagyon nehéz döntést kellett hozniuk. Ők ugyan nem voltak a támadások közelében, de elgondolkoztak azon, hogy hazajönnek.

Rákóczi Feri beszámolt a Srí Lanka-i pokolrólFotó: Adrián Zoltán - Origo

„Amikor megtudtuk, mi történt, mi is megijedtünk. Ilyenkor az ember előveszi minden tudását, amit a sajnos egyre gyakoribb terrortámadások kapcsán összegyűjtött, és mérlegel, hogy mit tegyen, maradjon vagy utazzon haza azonnal.  Az egyetlen lehetőség, ahogyan el lehetett volna jönni a szigetről, az a repülő. A reptér azonban a terrorpokol közepén van, ez szóba sem jöhetett akkor" – mondta a Blikknek Rákóczi Feri, aki a hozzátartozóikat is nehezen értesítette arról, hogy nem esett bajuk, ugyanis lekapcsolták az internetet, és a mobilok sem működtek.
Úgy határoztak, maradnak. Ezt a döntést a gyermekekkel együtt hozták meg. „Elmeséltük nekik, hogy mi történt. Persze tíz- és kilencévesek, így amikor megnyugtattam őket, hogy nem vagyunk közvetlen veszélyben, mert a terrortámadás 150 kilométerre volt tőlünk, mentek vissza fürdeni a medencébe. A továbbiakban elkerültük a nagyvárosokat, a vallási helyeket..."  – árulta el Feri. A városukban kijárási tilalom volt estére, és a fegyveres őrök is megjelentek. „Másnapra ott volt a fegyveres őr a hotel előtt, de igazi katonai jelenlétet csak a reptéren láttunk. Szigorítottak az ellenőrzésen, megállni sem lehetett az épületnél, minden kocsit átvilágítottak, mindenkit megmotoztak, négyszeres biztonsági ellenőrzés volt" – tette hozzá. Elárulta, örül, hogy maradtak, mert fantasztikus élményekben volt részük, és biztos, hogy még visszamennek.