Másodfokú riasztást adtak ki délkeleten a heves zivatarok veszélye miatt

eső zivatar tavasz időjárás zápor jégeső másodfokú riasztás riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több délkeleti járásra már másodfokú riasztást adtak ki kedd délután a várható heves zivatarok miatt. Az érintett területeken olyan zivatarok lehetnek, amelyeket károkozó szél vagy nagy méretű jég kísér.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez kedd délután eljuttatott veszélyjelzés szerint Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vannak, illetve lehetnek másodfokú riasztások.

Szintén a heves zivatarok veszélye miatt Budapesten, valamint Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
Emellett a fővárosban, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Több megyére figyelmeztetést adtak ki, jégeső is jöhet Forrás: Shutterstock

Éjfélig szórványosan várhatók zivatarok viharos széllel. A Dunától keletre és a Dunántúl északkeleti részén helyenként intenzív vagy heves zivatarra is van esély viharos (akár óránkénti 90 kilométeresnél is erősebb) széllökés, nagyobb méretű jégdarabok kíséretében. A zivatarokat a Dunától keletre és a Dunántúl északkeleti részén helyenként felhőszakadás kísérheti.

Szerdán a Dunától keletre és esetleg délnyugaton valószínű elszórtan zivatar, ezeket, elsősorban az Alföldön helyenként felhőszakadás kísérheti. Északnyugaton napközben egy-egy 65–70 kilométer/órás széllökés is előfordulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.