Dunai hajóbaleset: akár 5 perc alatt kihűlhetett a folyóba esett áldozatok teste

Duna Dunai hajóbaleset baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Duna magas vízszintje, gyors folyása és hőmérséklete alaposan csökkentette a tegnapi dunai hajóbaleset áldozatainak túlélési esélyét.

Legalább heten meghaltak, amikor tegnap este 9 óra körül összeütközött két hajó Budapesten a Dunán a Margit híd közelében. A Hableány sétahajó szinte azonnal elsüllyedt azt követően, hogy a Viking szállodahajó teljesen maga alá gyűrte. A balesetnek hét könnyű sérültje van, többeket még most is keresnek. Az áldozatok túlélési esélyeit a Duna magas vízszintje, gyors folyása és hőmérséklete alaposan csökkentette.

Az egyik szakértő azt mondta, amikor ilyen magas a vízállás, körülbelül 10 fokos a víz hőmérséklete, és valaki ruhában a vízbe kerül, körülbelül 4-5 perc alatt kihűl a teste, lelassul az agyműködése, lebénul a keze, lába, nem tud úszni, hiába van edzett állapotban, valószínűleg ez is okozhatta a tragédiát” – mondta el Csehi András riporter a TV2 műsorában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.