Dunai hajóbaleset: egy elmélet szerint átfesthették a Viking Sigyn hajót

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Viking Sigyn halál Hableány hajó rendőrség hajó baleset tragédia nyomozás bizonyíték festés hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az interneten keringő hír szerint átfesthették a Viking Sigyn szállodahajót, amely elsüllyesztette a Hableány turistahajót. 

A Bors információi szerint egy olyan hír kering az interneten, amely szerint a németországi Passauban átfestették a Viking Sigyn szállodahajót, amely egy baleset következtében elsüllyesztette a Hableány turistahajót a Margit hídnál. Ám valószínűleg ez csupán álhír.

Már több holttestet megtaláltak a kutatócsapatok Fotó: Polyák Attila - Origo

„Amennyiben ez történt volna, azt a nyomozás hátráltatásaként, a nyomok eltüntetésére tett kísérletként értékelném. Csakhogy jóval inkább azt gondolom, hogy itt megtévesztésről van szó, meglátásom szerint a hajó átfestése csak úgy lehetséges, ha partra emelik, vagy szárazdokkba vontatják, de ez aligha történhetett meg. Ráadásul egy szakértő pillanatok alatt megállapítaná a friss festést. Azonban továbbra is hangsúlyozom: a hajót le kellene foglalni, hogy a bizonyítási eljárást teljes körűen lefolytathassák” – mondta a lapnak a Hableány eltűnt matrózának családját képviselő dr. Magyar György.

A cikkben olvasható, hogy az ügyészség megerősítette, idén ez volt a Viking hajó kapitányának, Jurij C-nek a második balesete.

Dunai hajóbaleset: az áldozatot átölelve kellett a folyó medrében pihennie a kimerült búvárnakhttp://www.life.hu/news/20190607-dunai-hajobaleset-az-aldozatot-atolelve-kellett-a-folyo-medreben-pihenni-a-kimerult-buvarnak.htmlAz egyik búvár annyira kimerült a merülés során, hogy az egyik áldozatot átölelve a Duna medrében, a Hableány roncsánál kellett egy darabig feküdnie, míg összeszedi magát. NewsOrigoÚjabb Viking hajó balesetezetthttp://www.life.hu/news/20190607-ujabb-viking-hajo-balesetezett.htmlÚjabb Viking hajó balesetezett a Dunán. News--Dunai hajóbaleset: a Viking Cruises állítja, hogy a Viking Sigyn kapitánya nem kapitányként szolgált a hollandiai baleset idejénhttp://www.life.hu/news/20190607-dunai-hajobaleset-a-viking-cruises-allitja-hogy-a-viking-sigyn-kapitanya-nem-kapitanykent-szolgalt-a.htmlA budapesti, dunai hajószerencsétlenségnél a Viking Sigynt irányító ukrán kapitány az áprilisban Hollandiában történt baleset idején nem kapitányként szolgált az érintett hajón - állította csütörtökön a Viking Cruises hajózási vállalat szóvivője a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva.News--Időjárás: a hosszú hétvégén már 30 foknál melegebb lehethttp://www.life.hu/news/20190607-idojaras-a-hosszu-hetvegen-mar-30-foknal-melegebb-is-lehet.htmlA pünkösdi hosszú hétvégén száraz, napsütéses, meleg idő lesz. Helyenként akár 32 fokig is melegedhet a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek. News--A börtönben elhunyt B. József, Szita Bence egyik gyilkosahttp://www.life.hu/news/20190606-a-bortonben-elhunyt-b-jozsef-szita-bence-egyik-gyilkosa.htmlTényleges életfogytiglani börtönbüntetését töltötte Szita Bence egyik gyilkosa, B. József, aki a napokban hosszú betegség után elhunyt. News--Dunai hajóbaleset: a TEK elmondta, hogyan azonosítják az áldozatokathttp://www.life.hu/news/20190606-dunai-hajobaleset-a-tek-elmondta-hogyan-azonositjak-az-aldozatokat.htmlSajtótájékoztatók tartottak a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, a dél-koreai szakértők vezetője és a hazai szakértők a Margitszigeten, a TEK ideiglenes bázisán. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.