Az interneten keringő hír szerint átfesthették a Viking Sigyn szállodahajót, amely elsüllyesztette a Hableány turistahajót. 

A Bors információi szerint egy olyan hír kering az interneten, amely szerint a németországi Passauban átfestették a Viking Sigyn szállodahajót, amely egy baleset következtében elsüllyesztette a Hableány turistahajót a Margit hídnál. Ám valószínűleg ez csupán álhír. 

Már több holttestet megtaláltak a kutatócsapatokFotó: Polyák Attila - Origo

„Amennyiben ez történt volna, azt a nyomozás hátráltatásaként, a nyomok eltüntetésére tett kísérletként értékelném. Csakhogy jóval inkább azt gondolom, hogy itt megtévesztésről van szó, meglátásom szerint a hajó átfestése csak úgy lehetséges, ha partra emelik, vagy szárazdokkba vontatják, de ez aligha történhetett meg. Ráadásul egy szakértő pillanatok alatt megállapítaná a friss festést. Azonban továbbra is hangsúlyozom: a hajót le kellene foglalni, hogy a bizonyítási eljárást teljes körűen lefolytathassák” – mondta a lapnak a Hableány eltűnt matrózának családját képviselő dr. Magyar György.

A cikkben olvasható, hogy az ügyészség megerősítette, idén ez volt a Viking hajó kapitányának, Jurij C-nek a második balesete.