Május 29-án este 9 óra 15 perckor a Viking nevű szállodahajó nekiment a Hableány névre hallgató személyhajónak, amely 7 másodperc alatt elsüllyedt egy koreai turistacsoporttal a fedélzetén. 7 ember csodával határos módon túlélte a balesetet, 7 ember holttestét azonnal megtalálták, a többi áldozatot pedig folyamatosan keresik a hatóság emberei a Duna magyarországi szakaszán. 

Újabb holttestre bukkantak a Duna érdi szakaszán. Ha kiderül, hogy a hajókatasztrófa újabb áldozatát találták meg, akkor még 8 ember holttestét keresik a hatóság emberei, köztük egy magyarét is – mesélte az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztályának vezetője, írta meg a Bors.

Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ (TEK) társadalmi kapcsolatok osztályának vezetőjeFotó: Mudra László - Origo

 

Így tölti a mindennapjait a börtönben Jurij C., a Viking Sigyn kapitánya
Az ukrán hajóskapitány, Jurij C., aki a Viking Sigyn szállodahajót vezette a dunai hajóbalesetkor, egy budapesti fegyintézetben várja, hogyan alakul az ügye.