Időjárás: kánikula és extrém UV sugárzás miatt is figyelmeztetnek

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
sugárzás kánikula időjárás hőség UV-B figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombatra az extrém UV-B sugárzás és néhány megyére a hőség miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a hőség miatt Baranya, Somogy és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Mint írták: szombaton a napi középhőmérséklet a délnyugati területeken elérheti a 25 Celsius-fokot. Egyéb kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Hőségre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában 12–18 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 29–34 fok között várható.
Felhívták a figyelmet továbbá, hogy az UV-B sugárzás elérheti a 8-as szintet. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15–20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mindenkitől azt kéri, fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Ha lehetséges, napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást.

Szétnyílt a Föld: földrengés rázta meg Kaliforniáthttp://www.life.hu/news/20190705-szetnyilt-a-fold-foldrenges-razta-meg-kaliforniat.htmlElképesztő fotók készültek Kaliforniában, ahol csütörtökön 6,4-es erősségű földrengés söpört végig. Egyik helyen kettényílt az úttest. News--Időjárás: vasárnapig tart a nyári meleghttp://www.life.hu/news/20190705-idojaras-vasarnapig-tart-a-nyari-meleg.htmlVasárnap hidegfronttal ér véget az utóbbi napokra jellemző nyári meleg. News--Biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy kisfiú a peron és a vonat közé esik – videóhttp://www.life.hu/news/20190705-biztonsagi-kamera-rogzitette-ahogy-egy-kisfiu-a-peron-es-a-vonat-koze-esik.htmlBiztonsági kamera rögzítette azt a sokkoló pillanatot, amikor egy kisfiú a peron és a vonat közé esett Ausztráliában. NewsOrigoEgykori tévés rabolt ki két Pest megyei bankothttp://www.life.hu/news/20190705-egykori-teves-rabolt-ki-ket-pest-megyei-bankot.htmlKiderült, hogy egy egykori tévés rabolt ki két Pest megyei pénzintézetet június közepén. NewsOrigoFurcsa szárnyas teremtményt videóztak Balinhttp://www.life.hu/news/20190705-furcsa-szarnyas-teremtmenyt-videoztak-balin.htmlBalin vett videóra egy férfi egy különös teremtményt, amelyre nincsen magyarázat. NewsOrigoElegáns budai szállodában lakik a Viking Sigyn ukrán kapitányahttp://www.life.hu/news/20190705-elegans-budai-szallodaban-lakik-a-viking-sigyn-ukran-kapitanya.htmlEgy elegáns budai szállodában lakik a Viking Sigyn ukrán kapitánya. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.