Felszállás után visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre egy hurghadai járat Ferihegyen

repülőgép Ferihegy kényszerleszállás repülőtér Hurghada
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felszállás után visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre a Smartwings hurghadai járata Ferihegyen – közölte a Budapest Airport helyettes szóvivője.

A tájékoztatás szerint a gép jobb oldali futóműve sérült meg, és nem sokkal elindulása után visszafordult, mert egy másik járat személyzete jelezte, hogy törmeléket észlelt az 1-es kifutópályán.
A járaton 151 utas és 9 fős személyzet utazott. A Boeing 737-400 típusú repülőgép a futópályán tudott megállni, ahol az utasok lépcsőkön hagyták el a gépet. Személyi sérülés nem történt, és orvosi segítséget sem igényelt senki.

A közlemény szerint a Budapest Airport munkatársai a tranzit területre visszaszállított utasoknak takarókat és vizet, valamint dohányzási lehetőséget biztosítottak, és folyamatosan tájékoztatták őket a légitársaságtól kapott információk alapján. Az ellátásban a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság munkatársai is részt vettek. Kurucz László közlése szerint az utasok nyugodt körülmények között várták a mentesítő járat indulását, amelyet a Travel Service a tervek szerint hajnali 5 óra körül indított el.

A Budapest Airport szolgálatai azonnali és többszöri vizsgálatot tartottak a 31L futópályán, ahonnan a kényszerleszállást végrehajtó repülőgép eredetileg felszállt. Az elsődleges vizsgálatok során nem tártak fel a futópálya beton burkolatán sérülést. Az 1-es futópályát az induló reggeli forgalomnak átadták, így a repülőtér forgalmában nem várhatók fennakadások.

A 2-es futópályán jelenleg is tart a sérült repülőgép hatósági szemléje, ezt követően kezdődhet meg a repülőgép műszaki mentése.

Brutális pofont kapott egy diáklány egy elefánttólhttp://www.life.hu/news/20190710-brutalis-pofont-kapott-egy-diaklany-egy-elefanttol.htmlEgy pennsylvaniai középiskolai csoport Zambiában kirándult, amikor az első napjuk végén megnéztek egy afrikai elefántot. Ami az után történt, arra senki sem számított. News--Három évig bujkált a családja elől egy indiai férfi: egy videó buktatta lehttp://www.life.hu/news/20190710-harom-evig-bujkalt-csaladja-elol-az-indiai-ferfi-egy-video-buktatta-le.htmlHárom évre eltűnt egy indiai férfi, de egy videó végül felfedte a tartózkodási helyét. NewsOrigo104 kilós sziámi pontyot fogott egy brit férfi, John Harvey http://www.life.hu/news/20190710-104-kilos-sziami-pontyot-fogott-egy-brit-ferfi-john-harvey.htmlEgy brit férfinak akkora sziámi pontyot sikerült fognia, amekkorát még senkinek: egy 104 kilós példány akadt a horgára. News--Halálos áramütés ért egy kisgyermeket Nyíregyházánhttp://www.life.hu/news/20190710-halalos-aramutes-ert-egy-kisgyermeket-nyiregyhazan.htmlHalálos áramütés ért egy egyéves gyermeket szerda délután Nyíregyházán – közölte a rendőrség honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. NewsOrigoSzellentése buktatott le egy amerikai bűnözőthttp://www.life.hu/news/20190710-szellentese-buktatta-le-az-amerikai-bunozot.htmlSaját magát buktatta le Amerikában egy férfi: szellentésével fedte fel rejtekhelyét. NewsOrigoBrutális időjárás: ökölnyi jégdarabok estek az égből Olaszországbanhttp://www.life.hu/news/20190710-okolnyi-jegdarabok-estek-az-egbol-olaszorszagban.htmlÖkölnagyságú jégdarabok estek szerdán a közép-olaszországi Pescara városában. Legalább 18 ember megsérült - jelentette az ANSA olasz hírügynökség. A sérültek - köztük egy várandós nő - sürgősségi kezelésre szorultak az őket ért vágások és zúzódások miatt, különösen a fejen. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.