Dunai hajóbaleset: kiderült, hogyan törölhette az adatokat a telefonjáról a Viking Sigyn kapitánya

Forrás: MTI/Mónus Márton -
Viking Sigyn hajó Dunai hajóbaleset Jurij C.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Viking Sigyn kapitánya, Jurij C. nemcsak adatokat törölt a telefonjáról a dunai hajóbaleset után, hanem a hajó kamerarendszerébe is belépett utólag, hogy megnézze, hogyan történt az ütközés.

Úgy tűnik, Jurij C., a Viking kapitánya mindent megtett annak érdekében, hogy a dunai hajóbaleset után eltüntesse az ütközés nyomát és saját felelősségének bizonyítékait – írja a Ripost. A portál úgy tudja, nemcsak több ezer beszélgetést törölt ki a mobiljáról, de a hajó kamerarendszerébe is bejelentkezett a laptopjáról, hogy megnézze a kültéri kamera által rögzített videofelvételt.

Az informatikusoknak sikerült a telefonról törölt adatok egy részét visszaállítaniuk, és minden jel arra utal, hogy a kapitány az ütközés után a Viberen üzengetett a történtekről, de a beszélgetést később eltüntette.

Jurij C., a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya Forrás: MTI/Mónus Márton

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.